Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Kwaliteit verbeteren door bedrijfsprocessen te optimaliseren

Zeeuwse zorginstelling is pionier

Processen moeten goed in kaart worden gebracht voor verbetering van het eindproduct. Daarom liet zorgorganisatie Zorgstroom al zijn processen, van administratie tot risicomanagement, beschrijven in software. Daarnaast werden ook de risico’s en beheersmaatregelen in kaart gebracht. Al jaren op rij behaalt Zorgstroom de ISO 9001 certificering.

Bedrijfsprocessen zijn de basis van kwaliteit

Het Zeeuwse Zorgstroom levert onder andere thuiszorg en zorg in zorg- en verpleegcentra en in hospices op Walcheren. De instelling biedt cursussen, dieetadvies, voedingsvoorlichting, maaltijdservice Tafel Thuis en heeft een divisie maatschappelijk werk. De organisatie wil dit zo goed mogelijk inrichten. Processen zijn namelijk de basis voor het leveren van kwaliteit, vindt het bedrijf.

Missie en visie concreet doorvertalen

De nieuwe ISO-normering dwingt een zorginstelling een kwaliteitssysteem op te bouwen vanuit kernwaarden die de organisatie zelf belangrijk vindt als het gaat om kwaliteit in de zorg. Daardoor is het noodzakelijk dat de missie, visie en strategie van de instelling concreet worden doorvertaald naar de klant. Dat hebben zij met een softwareoplossing kunnen doen.

Procesmanagement verankerd in de organisatie

De zorginstelling is enkele jaren geleden overgegaan op Sensus BPM Cloud, waarmee alle documenten veilig worden opgeslagen en beheerd op een cloud-server in Nederland. Wilt u weten hoe Zorgstroom de bedrijfsprocessen beter heeft beschreven en verbeterd? Download dan nu dit referentieverhaal en lees hoe procesmanagement een fundamentele plaats krijgt in de organisatie.