Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Kunstmatige intelligentie in de praktijk

Zet Watson voor jou aan het werk

Ga maar even na hoeveel data jij in jouw bedrijf tegenwoordig verzamelt. Bezoekcijfers van je website, klantgegevens uit je CRM-systeem of data uit IoT-toepassingen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle financiële data die je verzamelt… Met alleen mankracht heb je echt niet voldoende tijd om al deze data om te zetten naar waardevolle informatie. Tijd om de hulplijn in te schakelen: kunstmatige intelligentie.

Kunstmatige intelligentie helpt je verder

Maak kennis met jouw nieuwe werkkracht, Watson. Hij startte zijn carrière als supercomputer, ontworpen door IBM om deel te nemen aan het populaire quizprogramma Jeopardy! (Watson won). Watson is inmiddels al lang niet meer die ene supercomputer maar een platform dat rekenkracht, taaltechnologie en deep learning combineert om jou te helpen bij het verzamelen, analyseren en interpreteren van bergen aan gestructureerde en ongestructureerde data.

Waarom aan de slag met Watson?

  1. Bescherm jouw inzichten: Dankzij Watson houd je zelf volledige controle op wat jij belangrijk vindt. Je bent en blijft de eigenaar van de data en de inzichten die jij hieruit haalt.
  2. Neem jouw processen onder de loep: Voeg kunstmatige intelligentie toe aan jouw processen en maak ze slimmer. Omdat Watson leert van experts uit de branche is hij in no-time klaar om toegevoegd te worden aan jouw processen. Hij kent de branche en begrijpt het vakjargon.
  3. Meer weten met minder data: Watson kan aan de slag met jouw data zonder dat extra integratie nodig is.

En nu wordt het echt leuk: praktijkvoorbeelden!

Laat je inspireren door de mogelijkheden en toepassingen in het veld. Een Braziliaanse bank die klantcontact persoonlijker maakt en hun adviseurs helpt bij het sneller opsnorren van informatie. Een Australische olie- en gasexploitant die medewerkers op boorplatformen ondersteunt bij complexe en heel specifieke vragen. Je leest het allemaal in deze whitepaper.

 

Download de whitepaper
Download