Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Krijgt u vat op kosten van de mobiele telefonie?

Besparen op de mobiele kosten in 6 stappen

Met de juiste abonnementsvorm jaarlijks tussen de 10 en 40 procent besparen op de kosten van de mobiele telefonie? Hoe krijgt een organisatie dit voor elkaar? Hoe kan een contract voor mobiele telefonie goed afgestemd worden op de behoefte van de organisatie? Hoe kan overzicht en flexibiliteit over de mobiele kosten behouden worden en toch besparen op de maandelijkse kosten? Deze whitepaper beschrijft een 6-stappenplan voor het besparen op de kosten van de mobiele telefonie.

Nederlandse organisaties geven jaarlijks miljoenen euro’s aan mobiele telefonie en data uit, terwijl dit niet nodig is. Momenteel zijn er meer dan 200 verschillende abonnementsvormen en dit maakt het er niet makkelijker op. Daarnaast zijn er meerdere variabelen waarin een keuze gemaakt moet worden, zoals afrekensystematiek en het afkopen van verkeer onderling. Deze variabelen worden door organisaties niet altijd meegenomen in de keuze voor een contract. Verder moet er natuurlijk ook tijdens de contractperiode gekeken worden of het contract nog aansluit aan de behoeftes van de organisatie. Door hier de juiste keuzes in te maken kunnen organisaties veel besparen op de mobiele kosten.

In 6 stappen naar besparing in mobiele telefonie
Voor een beter mobiel contract doorloopt u een aantal stappen. De eerste 5 stappen zijn gericht op het afsluiten van een beter contract, onder andere door:

  • Het verbruik te analyseren
  • Dit profiel met een unieke rekentool  te vertalen naar de beste abonnementsvorm
  • Door goed te onderhandelen met de providers

De zesde stap is van toepassing tijdens de contractperiode. Door middel van periodieke analyses kunnen veranderingen in het bel- en dataverbruik tijdens de duur van het contract gemonitord worden en kan het contract tijdens de contractsperiode bijgestuurd worden. Hierdoor blijft het contract up-to-date en is te veel betalen voor mobiele telefonie verleden tijd.

Download geheel vrijblijvend de whitepaper die dieper ingaat op de complexiteit van de huidige markt, het stappenplan voor een afgestemd contract en de monitoringstool voor inzicht in het verbruik.

 

Download de whitepaper
Download