Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Krijgt u vat op de kosten van de mobiele telefonie?

6 stappenplan voor besparing op mobiele kosten

Hoe krijgt u een contract voor mobiele telefonie wat perfect is afgestemd op de behoefte van de organisatie? Hoe houdt u overzicht en flexibiliteit  tijdens de contractperiode én bespaart u op de maandelijkse kosten? Deze whitepaper legt u uit hoe u in 6 stappen kunt besparen op de mobiele kosten.

Organisaties in Nederland geven jaarlijks miljoenen euro’s teveel uit aan mobiele telefonie en data. Dit komt doordat de markt ondoorzichtig is: er zijn momenteel meer dan 200 verschillende abonnementsvormen. Ook zijn er vele variabelen waarin een keuze gemaakt moet worden, zoals afrekensystematiek, en afkopen van het onderling verkeer. Deze variabelen worden echter niet altijd meegenomen in de keuze voor een contract. Bovendien wordt er ná het afsluiten van het contract niet gemonitord of het contract nog aansluit. Met het kiezen van de juiste abonnementsvorm kan een organisatie jaarlijks al snel tot wel 60% besparen.

In 6 stappen naar besparing
Voor de keuze van een mobiel contract kan er gebruik worden gemaakt van een 6-stappenplan. De eerste 5 stappen zijn gericht op het afsluiten van een beter contract, onder andere door eerst het verbruik te analyseren, dit profiel met een unieke rekentool  te vertalen naar de beste abonnementsvorm én door goed te onderhandelen met de providers.

De zesde stap is van toepassing tijdens de contractperiode. Door periodieke analyses kunt u tijdens het contract veranderingen in het bel- en dataverbruik van de organisatie monitoren en het contract ook tijdens de contractperiode bijsturen. Hierdoor blijft het contract up-to-date en betaalt u niet teveel voor de mobiele telefonie.

Download de whitepaper
Download geheel vrijblijvend de whitepaper over hoe u kunt besparen op de kosten van mobiele telefonie. De whitepaper gaat dieper in op de complexiteit van de huidige markt, het stappenplan om een perfect afgestemd contract te verkrijgen en de monitoringstool om inzicht te krijgen in het verbruik.

 

Download de whitepaper
Download