Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Kosten besparen door voorspellende software

Predictive maintenance for Dummies

Organisaties zijn tegenwoordig steeds meer bezig met kosten besparen op het gebied van operationele werkzaamheden. Een kansgebied hierin zijn de apparaten of machines die worden gebruikt door de organisatie. Het is belangrijk dat het onderhoud van deze bedrijfsmiddelen goed in de gaten wordt gehouden om de productie door te laten gaan. Wanneer deze wegvallen komt de organisatie stil te liggen en kan de productie niet voortgezet worden. Uitval of storing in deze bedrijfsmiddelen kost veel tijd, moeite en geld om ze weer aan de praat te krijgen.

Predictive maintenance

Met de jaren is onderhoud meegegroeid met de technologie en organisatorische processen. In het ebook wordt dieper ingegaan op voorspellend onderhoud of predictive maintenance (PdM). Met PdM wordt de data uit de bedrijfsmiddelen gebruikt om te kunnen voorspellen wanneer deze onderhoud nodig hebben. Met de data die PdM levert kunnen een aantal voordelen benoemd worden:

  • Het identificeren van factoren die van invloed zijn op het voorspellen.
  • De waarschijnlijkheid van voorspellende uitkomsten kan worden bepaalt.
  • Keuzes kunnen worden geoptimaliseerd door het systematisch toepassen van institutionele kennis.

Het E-book

Lees het e-book Predictive Maintenance for Dummies om meer te weten te komen over Predictive Maintenance (PdM). In het e-book zullen de voordelen van PdM worden behandeld en wat deze kunnen betekenen voor de organisatie. Ook komen zaken als optimalisatie van bedrijfsmiddelen, proces performance, uitkomsten voorspellen en best practices aan bod.