Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Kosten besparen door serveroptimalisatie

Reduce your carbon footprint

De IT afdeling is binnen veel organisaties de grootste verbruiker van elektriciteit. Omdat dit verbruik steeds blijft groeien is dit bij veel bedrijven een kritieke factor aan het worden. Apparatuur en servers worden ook steeds groter en gaan hierdoor meer stroom verbruiken. Dit zorgt ervoor dat de ‘carbon footprint’ of milieu belastende uitstoot van de organisatie steeds groter wordt. De meeste servers benutten maar 5-10% van de rekenkracht die het aan zou kunnen. De whitepaper kijkt naar een aantal feiten die naar voren zijn gekomen uit onderzoeken van externe partijen. Zo zijn de volgende feiten te noemen:

  • Elektriciteitskosten van IT zullen van de huidige 10% stijgen naar 50% in de komende jaren (Gartner)
  • Wanneer servers inactief zijn verbruiken ze gemiddeld nog steeds 30% van het maximale verbruik. (Forrester)
  • 50% van de huidige datacenters hebben onvoldoende vermogen in huis om te kunnen voldoen aan de vraag van de apparatuur. (Gartner)

Optimalisatie
Door het optimaliseren van de CPU, Memory en Disk snelheid wordt het mogelijk gemaakt om de maximale waarde uit de server te halen qua kilowattuur en elektriciteitsverbruik. Dit kan voor een besparing zorgen van honderd tot duizenden euro’s per jaar. Ook de milieubelastende uitstoot van de organisatie zal hierdoor sterk verminderd worden. Door het dynamisch optimaliseren van de server wordt het mogelijk gemaakt dat de server meer applicaties en gebruikers kan ondersteunen.

De whitepaper
Lees de whitepaper voor meer informatie over het verminderen van kosten en uitstoot door de optimalisatie van IT apparatuur. De whitepaper gaat dieper in op oplossingen die de organisatie in kan zetten om dit doel te bereiken. Download de whitepaper geheel vrijblijvend.

 

Download de whitepaper
Download