Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Koppel jij jouw persoonlijke data aan Twitter?

Twitter sluit accounts die de functie van de API misbruikte om telefoonnummers bij accounts te vinden. Afgelopen december kwam dit nieuws al naar buiten via diverse kanalen. Twitter heeft deze week aangegeven dat er een groep actief misbruik maakte van hun API.

API’s en data

API’s kunnen ervoor zorgen dat er gemakkelijk data wordt verstuurd tussen bepaalde systemen. Werken met API’s kan zorgen tot meer efficiëntie, aangezien de data altijd actueel is. Daarnaast is het een manier om op een snelle manier grote hoeveelheden data door te pluizen. Maar hoe is zoiets als deze ‘lek’ bij Twitter te voorkomen?

Twitter en hun API

Twitter geeft als reactie dat zij een groot aantal accounts uit de lucht hebben gehaald en dat deze accounts niet meer in staat zijn persoonlijke data via de API te ontfutselen. De hackers zouden uit verschillende landen komen en hun doel is nog steeds onduidelijk. Twitter heeft hun API aangepast zodat dit in het vervolg niet meer mogelijk is.

(Bron: Tweakers)

Sessie: API management best practices

Wil jij weten hoe API’s kansen kunnen bieden voor jouw organisatie, maar dan wel de zekerheid dat de API goed beveiligd is? Tijdens het API congres geeft EnableU een interessante sessie over de API lifecycle. Ze gaan verder in op het creëren van een API, het beveiligen ervan en het testen en deployen in een API Gateway. Klik hier voor meer informatie over de sessie en de rest van het programma.

Op woensdag 11 maart zal het API congres plaatsvinden in Stadion Feijenoord. Doe inspiratie op en ontmoet jouw vakgenoten. Klik hier om direct je toegangsbewijs te bemachtigen!