Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Kleine bedrijven steeds vaker het slachtoffer van cybercrime

Cloud zorgt voor betere bescherming

Mkb’ers worden vaker het slachtoffer van geslaagde cyberaanvallen. Zo laten cijfers van Centraal Beheer zien dat het mkb vaak te weinig aandacht besteedt aan cybercriminaliteit of denkt de zaken goed op orde te hebben. Maar de cijfers liegen niet, een derde van het mkb kreeg afgelopen jaar te maken met een cyberincident. Ook cijfers van het CBS bevestigen deze trend: 1 op de 5 bedrijven in Nederland werd slachtoffer van een cyberaanval.

Waarom is er meer aandacht nodig?

Datalekken, ransomware-aanvallen of AVG-overtredingen; we lezen of horen er dagelijks wel iets over. Maar ondanks de grote aandacht voor het thema staat security niet bovenaan de agenda’s. Hierdoor raakt het mkb langzaam maar zeker achterop wat betreft cybersecurity. Iets waar cybercriminelen dankbaar gebruik van maken. Waarom verdient veiligheid meer aandacht?

  • Cybercriminelen targetten vaker kleine bedrijven bij ransomware-aanvallen. Ze gaan niet voor het grote geld, maar hopen door heel veel kleine bedrijven aan te vallen voor lagere bedragen het meeste uit hun aanvallen te halen.
  • Handel in gestolen klantdata is populair, dus ook jouw klantgegevens zijn interessant.
  • We gebruiken meer en meer mobiele devices en bewaren daar gevoelige data. Verloren of gestolen laptops of smartphones zijn hierdoor één van de belangrijkste oorzaken van dataverlies.

Cloud is veiliger dan jouw eigen netwerk

Wat moet je doen om te zorgen dat ook jouw security helemaal op orde is en je beschermt tegen aanvallen van buitenaf? Door je IT en bestanden te verplaatsen van jouw eigen netwerk naar de cloud. Een behoorlijke stap voor veel bedrijven, want is de cloud wel zo’n veilige locatie voor mijn data? Deze whitepaper laat zien hoe je onmiddellijk de security verhoogt in 3 eenvoudige stappen en het geeft je meer inzicht in waarom de cloud écht de veiligste optie is.

 

Download de whitepaper
Download