Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Klanttevredenheid verbeteren met Application Performance Management

Zo komt u uw afspraken na met afnemers

Software is niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Het zorgt ervoor dat medewerkers efficiënt hun taken kunnen uitvoeren en samenwerken, maar ook dat klanten de diensten of producten geleverd krijgen die ze verwachten. Falende software en IT-systemen zijn een ramp voor elke organisatie. Helemaal als u dit pas ontdekt omdat klanten beginnen te klagen. Wilt u uw klanttevredenheid verbeteren? Application Performance Management (APM) monitort continu alle applicaties in de infrastructuur continu. Mogelijke risico’s en knelpunten komen zó vroeg aan het licht dat ze kunnen worden opgelost ruim voordat de klant er iets van merkt.  

Interne en externe uitdagingen voor organisaties

Het is een uitdaging om aan de steeds hoger wordende eisen van klanten tegemoet te komen. Elke afnemer heeft zijn eigen specifieke wensen en behoeften. Tegelijkertijd verwachten zij flexibiliteit van de leverancier, zonder in te boeten aan kwaliteit. Dan is er ook nog een interne uitdaging: namelijk de IT-infrastructuur. Veel organisaties werken zowel in de cloud als -on-premise. Hun resources worden vaak gecontroleerd door verschillende externe partijen. Dit alles maakt de IT-omgeving zo complex dat het lastig is te garanderen dat alle software altijd optimaal draait.

Klanttevredenheid verbeteren door afspraken na te komen

Met betrouwbare software, weet u zeker dat u uw beloftes kunt waarmaken naar de kopers van uw dienst of product. APM signaleert mogelijke problemen in de software en IT-infrastructuur al voordat ze kunnen leiden tot downtime, vertraging of andere fouten. Uw afnemers ondervinden geen hinder van falende systemen en u kunt u de klanttevredenheid verbeteren door uw afspraken en beloftes altijd na te komen.

Application Performance Management (APM) in uw organisatie

Wilt u de prestaties van uw bedrijfskritische software veilig stellen met hulp van APM? Volg deze 3 stappen om dit te implementeren in uw organisatie:

  1. Bepaal welke problemen en informatiebehoeften er spelen
  2. Start met weinig capaciteit en voeg dit later gefaseerd toe
  3. Vergelijk verschillende leveranciers

Download deze whitepaper voor meer praktische tips en voordelen van APM, met inspirerende voorbeelden uit de praktijk