Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Klanttevredenheid optimaliseren in de distributiesector

Hoe garandeer je snelheid en kwaliteit?

De distributiesector is booming business. De economie trekt stevig aan en e-commerce groeit al jaren met dubbele cijfers. Kun jij deze groei en de concurrentie aan? De kans bestaat dat je systemen klanttevredenheid in de weg zit, en dat is een tikkende tijdbom. Zijn de klanten ontevreden, stappen ze zo over naar de concurrentie. Je wil snelheid, transparantie, schaalbaarheid, overzicht in steeds complexere supply chains en klaar zijn voor de toekomst. Waar moet een ERP aan voldoen om je op voorsprong te zetten en te houden?

Klanttevredenheid = succes

Klanttevredenheid en succes zijn sterk verweven. Veel ERP-systemen zijn echter alleen goed in het beheren van interne processen. Wil je een sublieme klanttevredenheid, dan is een ERP-systeem nodig dat meer kan. De nieuwste generatie ERP geeft je real-time grip op alle belangrijke processen waardoor je de klantervaring kunt optimaliseren. Door de interne en externe informatie te analyseren kun je uitdagingen oplossen voordat ze zich voordoen. Denk aan het kunnen inzien van voorraden bij leveranciers en feedback van klanten.

Pakketten individueel kunnen volgen

We zien een trend in de distributiesector: van bulk- naar individuele verzending. De heilige graal van de supply chain is dat producten gevolgd kunnen worden. Denk aan een bestelling van 100 producten waarvan 70 op locatie x worden geplaatst, de overige worden in een opslag dichter bij de andere klanten neergezet. Dit moet vanwege levertijden allemaal met klanten gecommuniceerd worden.

Distribiteurs lopen bij hun systemen vaak tegen een aantal problemen.

  • Een tekort aan technische kennis
  • Te weinig tijd om de kwaliteit op lange termijn te waarborgen
  • Moeite om aan de snelheidswensen van de supply chain te voldoen

Communicatie moet snel en transparant

Consumenten willen weten wanneer ze hun pakket krijgen, eigenlijk geldt dat voor iedereen in de supply chain. Distributie en de communicatie daarover moet supersnel en transparant verlopen. Het is wel zaak om alle ketenpartners daarbij real-time op de hoogte te houden. Welke uitdagingen hebben distibuteurs en hoe overwinnen ze die? Lees de whitepaper Supply Chain From Tactical Implementation to Strategic Integration en neem een voorsprong op je concurrentie.