Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Klantgericht verdienmodel door duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen loont!

Duurzaam ondernemen is tegenwoordig niet meer een vraag, maar dagelijkse praktijk. Overal zit een duurzaamheidsvoorwaarde. Deze whitepaper gaat in op alle aspecten die komen kijken bij duurzaam ondernemen in de financiële sector. Van de visie op duurzaam ondernemen tot de randvoorwaarden.

Wat is duurzaam ondernemen?
In de definitie duurzaam ondernemen gaat het vooral om waarde toevoegen, transparantie en verantwoording. Daarbij moet natuurlijk wel een goede balans zitten tussen het toevoegen van waarde voor de klant en de organisatie.

Visie op duurzaam ondernemen
Voordat er begonnen kan worden met duurzaam ondernemen is het belangrijk om een duidelijke visie te hanteren. Een goede visie is belangrijk voor het valideren van keuzes, het aansturen van de medewerkers, de klant erbij te betrekken en de processen en systemen aan te passen. Er zijn 5 essentials die gebruikt kunnen worden als uitgangspunt voor een visie op duurzaam ondernemen. Zie hiervoor ook de whitepaper: 5 essentials voor klantgerichte efficiency in de ATP branche.

De 5 essentials zijn:

  1. Visie
  2. Ondernemerschap
  3. Transparantie & eenvoud
  4. Bereikbaarheid & gemak
  5. Validatie

Wat is de toegevoegde waarde van duurzaam ondernemen?
De klant gaat de ontvangen toegevoegde waarde steeds meer terugbetalen omdat de klant de ontstane relatie ervaart.

De organisatie:

  • Levert toegevoegde waarde door in te spelen op de behoeften van de klant met een passend aanbod.
  • Is transparant, door alle opties weer te geven waar de klant mee verder kan.
  • Kan zich verantwoorden, alle afwegingen en aanpassingen zijn geborgd.

Met een echt klantgerichte werkwijze als speerpunt, wordt duurzaam ondernemen geen maatschappelijk gewenst fenomeen, maar wordt het daadwerkelijk een profijtelijke manier van werken. Een manier van bedrijfsvoeren die modern is, en past in de tijd dat klanten steeds mondiger worden. Dit is een manier om de organisatie te onderscheiden van de rest.

Download de whitepaper
Download nu geheel vrijblijvend de whitepaper ‘Klantgericht verdienmodel door duurzaam ondernemen’. Deze uitgebreide whitepaper neemt u mee in de wereld van duurzaam ondernemen in de financiële sector.

 

Download de whitepaper
Download