Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Klantgericht communiceren: Toegevoegde waarde leveren bij de klant

Alleen een CRM-systeem maakt u niet klantgericht

Netwerken waar een klant deel van uitmaakt worden steeds belangrijker in het keuzeproces. De moderne klant maakt zijn eigen keuzes en bepaalt zijn eigen pad. In hoeverre kunt u deze klant voorzien van een persoonlijke en relevante dienstverlening? Dit staat of valt met het verzamelen van klantkennis, het verbinden en ontsluiten van deze informatie.

De snelheid van kennis en informatie

De netwerkmaatschappij zorgt ervoor dan klanten snel kennis kunnen delen. Daarnaast hebben ze ook snel informatie tot hun beschikking. Hierdoor hebben ze zich vaak al georiënteerd voordat ze met u in contact komen. Technologie heeft deze netwerkmaatschappij in een stroomversnelling gebracht. Als u hier niet op anticipeert kunt u de boot missen met omzetverlies als gevolg.

De rol van CRM in uw organisatie

CRM vervult een belangrijke rol in het leveren van een persoonlijke en relevante dienstverlening. Het kan zorgen voor een persoonlijke service en is daarmee een kracht binnen uw organisatie. Het afnemen van een CRM-systeem is een goed begin, maar nog niet voldoende. Voor een echte toegevoegde waarde is het belangrijk om vervolgstappen te zetten. Integreer CRM in uw processen, uw organisatiemodel en de service die u levert.

Klantgericht: Hoe nu verder?

Durft u de vervolg stappen te zetten? Met alleen een CRM-systeem komt u er niet. Deze whitepaper is speciaal geschreven om u bij deze vervolgstappen te helpen. Waar moet u beginnen? Wees niet ongerust, veel organisaties hebben moeite met deze stappen. Ga vandaag nog aan de slag door deze whitepaper te lezen. Deze whitepaper gaat in op de volgende onderwerpen:

  • De klant en klantreizen
  • Het ontsluiten van kennis
  • Event Driven Marketing
  • De netwerkmaatschappij
  • Klantgericht ondernemen met CRM

Download de whitepaper over het worden van een klantgerichte organisatie en zet de eerste stappen.