Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Klaar voor innovatie dankzij deze 11 adviezen

Met de juiste cultuur en tools maak je innovatie mogelijk

Wil je als bedrijf in de toekomst succesvol blijven? Dan moet je jezelf blijven heruitvinden en blijven investeren in nieuwe producten en oplossingen. Innovatie is alleen mogelijk als je jouw medewerkers optimaal laat samenwerken om nieuwe ideeën uit te werken tot succesvolle projecten. De juiste cultuur, de juiste mensen en moderne tools spelen hierin een grote rol. Deze whitepaper verzamelt 11 randvoorwaarden voor betere en snellere innovatie.

1.     Maak innovatie een onderdeel van je strategie

Een idee mag dan nog zo goed zijn, als je geen geld en menskracht inzet om het idee te ontwikkelen dan zal het de organisatie niks opleveren. Innovatie moet dus een onderdeel worden van de bedrijfsstrategie. Niet alleen op papier, maak ook budget vrij voor innovatie. Beslis of je budget bedrijfsbreed of per businessunit inzet.

2.     Ontwikkel een digitaal innovatieplatform

Met een digitaal innovatieplatform creëer je een plek waar iedere medewerker altijd en overal input kan geven. Want misschien heeft de servicemonteur wel een geweldig idee waar uiteindelijk ook de afdeling finance voordeel uit haalt. Zo’n platform zorgt er ook voor dat je makkelijk meerdere expertises koppelt aan een lopend project. Zo draagt iedereen binnen de organisatie zijn steentje bij. Dit gaat van technische ondersteuning tot het aanvragen van budget voor verdere ontwikkelingen. De hele ontwikkelcyclus van het idee wordt hierdoor transparant en voor iedereen zichtbaar.

3.     Creëer een open cultuur

Iedereen moet zich vrij voelen om ideeën aan te leveren. Een cultuur waarin fouten worden benadrukt, weerhoudt mensen hun ideeën te delen. Op die manier worden ideeën in de kiem gesmoord. Zorg daarom voor een open cultuur waarin ideeën beloond worden en fouten maken oké is. Collega’s moeten alle ideeën durven delen, niks mag te gek zijn. Verzamel alle geopperde ideeën in een digitaal platform, je weet maar nooit of een ouder voorstel misschien wel de basis vormt voor een nieuw geweldig project.

Wil je graag meer weten over de 11 randvoorwaarden voor snellere innovatie? Download dan snel deze inspirerende paper en leer hoe jij zorgt voor het juiste klimaat voor innovatie.