Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Klaar voor de cloud met Microsoft Cloud OS

Cloud optimize your business – Windows Server 2012 R2

Veranderingen op het gebied van informatietechnologie gaan in een razend tempo. Dit zorgt ervoor dat men anders moet gaan kijken naar de benadering ervan. Zo is de cloud een zodanig grote rol gaan spelen, dat u hier niet meer omheen kunt. De visie van Microsoft voor dit nieuwe IT-tijdperk is vertaald naar een betrouwbaar platform voor infrastructuur, apps en data. Microsoft noemt dit het Cloud OS.

Cloud OS
Cloud OS is het platform dat een brug slaat tussen datacenters en de publieke cloud van Microsoft. Het is een OS dat applicaties en hardware managet, zoals een traditioneel besturingssysteem, maar dan op het niveau van cloud computing. Hiermee is Cloud OS een modern platform dat bedrijven helpt hun huidige serveromgeving om te vormen tot een elastische, schaalbare, maar bovenal betrouwbare cloud-infrastructuur. Zo kunnen de moderne applicaties snel en gemakkelijk over verschillende platforms en op verschillende locaties worden beheerd.

Windows Server 2012 R2 als basis
Aan de basis van het Cloud OS ligt Windows Server 2012 R2. Enkele nieuwe en verbeterde kenmerken van dit serversysteem:

  • Enterprise-class: met de krachtige basis schaalt u uw business op naar de cloud. De uitrol en het beheer van diverse IT-services wordt zo zeer gemakkelijk gemaakt.
  • Eenvoudig en kosteneffectief.
  • Gericht op de ontwikkeling, uitrol en het gebruik van apps.
  • Oog voor de eindgebruikers: Windows Server 2012 R2 geeft uw werknemers toegang tot de juiste bronnen met behulp van de devices die ze zelf kiezen.

Download de whitepaper
Download geheel vrijblijvend deze whitepaper, waarin uitgebreid wordt ingegaan op de mogelijkheden van Cloud OS met als basis Server 2012 R2. Zo is er aandacht voor server- en desktopvirtualisatie, opslag en networking, maar wordt er ook gekeken naar het servermanagement, de mogelijkheden van het web- en applicatieplatform en de toegangs- en informatiebeveiliging van uw data.

 

Download de whitepaper
Download