Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Kinderen en grip op hun data

Een nieuw decennium staat voor de deur en de technologieën blijven zich verder ontwikkelen. Net zoals de kinderen van vandaag de dag. De allerkleinste zijn al bezig met het spelen op tablets of smartphones, maar wat voor effect heeft dit op hun als persoon? En ligt hun persoonlijke data voor het oprapen wanneer de voorwaarden van bepaalde spelletjes wordt geaccepteerd?

Vrijwel alle jongeren zijn bezig op het internet. We kunnen er niet meer omheen en zeker anno 2020 willen we het internet niet meer wegdenken uit ons leven. De vraag is alleen of de jeugd volledig geïnformeerd is wat betreft online veiligheid en het gebruik van hun data.

 

Gamification

HackShield is een organisatie die zich bezig houdt met manieren om kinderen te helpen hun digitale gedrag te veranderen. Door middel van een spel en een meeslepend verhaal weet HackShield bij kinderen meer bewustzijn te creëren over online veiligheid, de gevaren van het internet en de manieren om deze gevaren voor te zijn. Zo gingen zij begin 2019 met de Rabobank een samenwerking aan om kinderen te ondersteunen in hun financiële zelfredzaamheid doormiddel van kennis over cybersecurity. Data speelde hierbij ook een grote rol, want welke data wordt er precies opgeslagen en wat is bruikbaar voor welke partijen? Vaak is er bij de jongeren wel het besef dat persoonlijke data wordt opgeslagen, maar de diverse gevolgen hiervan zijn niet altijd bekend.

HackShield won in 2019 de Computable Award voor ICT project van het jaar in het Onderwijs. De jeugd is de toekomst, dus het is essentieel dat zij deze online wereld op verschillende manieren leren kennen.

(bron: Emerce)

 

Het congres IT & information Security

Wil je meer weten over de manieren hoe HackShield de jeugd laat zien dat zij in sommige gevallen voorzichtig moeten zijn in het delen van hun data? Op woensdag 12 februari vindt het congres IT & Information Security plaats waar HackShield in een sessie meer vertelt over het creëren van helden en de rol van Gamification en Storytelling hierin. Daarnaast vertellen zij hoe zij doormiddel van leiderschap bepaalde doelen hebben kunnen waarmaken. Naast deze interessante sessie van HackShield is de dag gevuld met veel innovatieve en inspirerende sessies om jouw leiderschap naar een hoger niveau te tillen.

Klik hier voor meer informatie over het congres.