Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Kijken naar jouw data met visual analytics

Datavisualisatie geeft het antwoord op jouw vragen

Data uit je ERP, CRM, boekhouding en bij veel organisaties inmiddels data uit IoT-toepassingen. De hoeveelheden verzamelde data worden er niet minder op, veel organisaties vinden het dan ook lastig om goed inzicht te krijgen in hun data. Want waar begin je met je analyse? Hoe kan je met data een antwoord krijgen op vragen ‘wat’ en ‘waarom’? Datavisualisatie en visuele analytics brengen je een goed eind op weg. Beiden helpen je om orde te scheppen in de chaos, geven je inzicht in je data en maken je data begrijpelijk. Deze whitepaper vertelt je hoe je een antwoord krijgt op jouw vragen en toont je dat het antwoord niet het einde van jouw reis door de data hoeft te zijn.

Wat is er aan de hand? Wat gebeurt er?

Bij datavisualisatie draait het allemaal om het visueel weergeven van data in bijvoorbeeld een dashboard of rapport. Zo krijgt een organisatie snel antwoord op vragen zoals: Wat is de gemiddelde responsetijd van onze servicemedewerkers afgelopen kwartaal? Je krijgt een antwoord op de ‘wat’ vraag en laat de data een verhaal vertellen. Mogelijke problemen komen op deze manier sneller aan het licht. Om vervolgens dieper de data in te duiken is het belangrijk om onmiddellijk toegang te krijgen tot de onderliggende data, zonder restricties en beperkingen. Misschien wil je wel een andere visualisatie toevoegen…

Waarom gebeurt dit? Waarom vallen de resultaten tegen?

Nadat je antwoord hebt op ‘wat’ is het tijd om jouw aandacht te verleggen naar het ‘waarom’. Wil je dieper in de data duiken, dan moet je de ‘waarom’ vraag steeds opnieuw stellen. Visuele analytics helpt hierbij. Het is een dynamisch proces waarin je snel weergaves bouwt die je in staat stellen om de oneindige ‘wat’ en ‘waarom’ vragen te beantwoorden. Met visuele analytics:

  • Wissel je met één muisklik naar andere data. Dit is cruciaal, want elke vraag vereist andere data.
  • Verander je met één muisklik hoe je naar de data kijkt. Anders naar de data kijken, beantwoordt andere vragen.

Waarom werkt visuele analytics ook voor jou?

Lees de whitepaper Why visual analytics? en bekijk aan de hand van praktische voorbeelden hoe dit jou kan helpen om meer inzicht te krijgen in de verzamelde data. Zo leg jij de basis voor nieuwe inzichten, spot je problemen die eerder onopgemerkt bleven en maak je data-analyse een stuk efficiënter.

 

Download de whitepaper
Download