Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Kies voor verhoogde security in jouw onderneming

Ontdek hoe cloud-IT zorgt voor verbeterde IT-beveiliging

Het mkb is steeds vaker slachtoffer van cybercriminaliteit. Onderzoek van dienstverlener Centraal Beheer laat zien dat mkb’ers de risico’s onderschatten of denken dat ze goed beschermd zijn. Wat ook de oorzaak mag zijn, feit is dat een derde van het mkb afgelopen jaar werd geconfronteerd met een cyberincident. Ook het CBS onderzocht cybercriminaliteit en kwam tot de conclusie dat 1 op de vijf bedrijven in Nederland slachtoffer werd van een cyberaanval.

Waar zit het grote gevaar?

Datalekken en bijhorende AVG-boetes, ransomware-aanvallen of phishing-praktijken; er gaat geen dag voorbij of er verschijnt wel een bericht in de media over deze onderwerpen. Je zou dus denken dat security inmiddels bovenaan de agenda staat bij het mkb. Toch is de realiteit anders. Het mkb raakt langzaam maar zeker achterop wat betreft hun beveiliging en is daardoor extra vatbaar. Waarom moet je extra aandacht besteden aan het beschermen van jouw bedrijfsdata?

  • Cybercriminelen richten met ransomware niet langer hun pijlen alleen op grote ondernemingen, het aantal aanvallen op kleinere bedrijven neemt in rap tempo toe.
  • Jouw data zijn goud waard, dat weten cybercriminelen ook. Er bestaat een hele handel in gestolen klantdata, dus ook jouw klantgegevens zijn interessant.
  • Steeds meer medewerkers werken met mobiele devices en hebben via deze devices toegang tot gevoelige informatie. Verloren of gestolen laptops of smartphones zijn hierdoor één van de belangrijkste oorzaken van dataverlies.

Een voorbereid mens…

Wat moet je doen om te zorgen dat ook jouw security helemaal op orde is en je beschermd bent tegen aanvallen van buitenaf? Door je IT en bestanden te verplaatsen van jouw eigen netwerk naar de cloud. Een behoorlijke stap voor veel bedrijven, want is de cloud wel zo’n veilige locatie voor mijn data? Deze whitepaper laat zien hoe je onmiddellijk de security verhoogt in 3 eenvoudige stappen en het geeft je meer inzicht in waarom de cloud écht de veiligste optie is.

 

Download de whitepaper
Download