Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Keuze voor een BI-standaard levert kostenbesparing op

Gartner beschouwt Business Intelligence (BI) als een strategische technologie

Veel bedrijven laten nog kansen liggen op het gebied van Business Intelligence (BI), terwijl het met een gestandaardiseerde en strategische aanpak veel concurrentievoordeel op kan leveren.

Onderzoeksbureau Gartner zegt: ‘BI kan een direct positief effect op de bedrijfsuitoefening hebben. Een bedrijf kan zijn missie hiermee aanzienlijk beter realiseren, doordat het in staat is verstandiger
beslissingen te nemen op elk niveau van de organisatie, van concernstrategie tot bedrijfsprocessen’.

Het implementeren van een Business Intelligence-strategie en een Business Intelligence-standaard vereist een pragmatische en gefaseerde aanpak. Deze aanpak moet rekening houden met de organisatorische realiteit van grote bedrijven en de waarde van de bestaande Business Intelligence-applicaties. Om succesvol te zijn op Business Intelligence gebied, is het van belang om te kijken naar:

  • De organisatiestrategie
  • De gebruikersstrategie
  • De informatiestrategie

Lees gratis de volledige whitepaper over Business Intelligence (BI) waarin de bovenstaande punten verder uiteengezet worden. Daarnaast zal de paper dieper in gaan op de stappen naar een BI standaard en drie succesvolle voorbeelden van Business Intelligence geven.