Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Ketenzorg heeft de toekomst en samenwerken is het devies

De winst zit hem in ketenzorg

Marktwerking in de zorg was bedoeld om organisaties efficiënter en kosteneffectief te laten werken. Organisaties moeten van de overheid de wereld vanuit een economisch perspectief bekijken en kwalitatief goede zorg aanbieden tegen een kostenefficiënte prijs. Kan dat wel? Dat is een vraag die bij veel zorginstellingen speelt. Dit artikel geeft een antwoord op die vraag en gaat dieper in op de winst die behaald kan worden door samen te werken.

Samenwerking in de jaren ‘20
In het begin van de vorige eeuw besloten boeren in Nederland samen te werken en samen landbouwmachines aan te schaffen. Dit zorgde ervoor dat de productie gemakkelijker werd gemaakt, maar ook de samenwerking verbeterde enorm. Hierdoor werden de opbrengsten hoger, kon er sneller geoogst worden en prijzen daalde.

Ketenzorg
Nu is de vraag of een soortgelijke samenwerking met verschillende disciplines in de zorg ook niet mogelijk is. Om zo ook de zorg toegankelijker en kwalitatief beter te maken en om tegelijkertijd op kosten te besparen.  Vooral nu de samenstelling van de zorgvraag steeds complexer wordt is de samenwerking tussen aanbieders van verschillende soorten zorg, ketenzorg, een vereiste geworden.

Download het artikel
Download het volledige artikel “Ketenzorg heeft de toekomst en samenwerken is het devies” en lees meer over de winst die de zorgmarkt kan behalen door op alle mogelijke manieren samen te werken.

 

Download de whitepaper
Download