Ziekenhuis Rijnstate pakt procesafwijkingen aan

Volledig inzicht in het aantal kleine incidenten met TEL VIM

Volledig inzicht in het aantal kleine incidenten met TEL VIM

Een specifieke groep kleine maar ook vaak terugkerende incidenten bleek via VIM moeilijk op te lossen. Om deze reden heeft Rijnstate een oplossing ontwikkeld die de naam TEL VIM heeft gekregen. De reden dat een nieuwe oplossing voor dit type incidenten ontwikkeld moest worden was, dat het niet opvolgen van kleine incidenten toch risico’s met zich meebrengt:

  • Melders raken ontmoedigd in het melden van situaties. Dit is een bedreiging van de meldcultuur.
  • VIM teams raken ontmoedigd doordat zij bekend zijn met de signalen, er wel werk aan hebben maar geen oplossing zien.
  • De hoeveelheid schade voor een specifieke groep incidenten blijft onbekend. Besluiten worden daardoor gebaseerd op een gebrek aan kennis.

Het TEL VIM formulier heeft geleid tot een toename van het aantal meldingen tot 15 per dag, naast de reguliere VIM meldingen.

Lees gratis de praktijkcase waarin de TEL VIM methode uitgebreid uiteengezet wordt. Daarnaast wordt het ontstaan van de TEL VIM methode en het nut in de praktijk van het Rijnstate behandeld.

Volledig inzicht in het aantal kleine incidenten met TEL VIM

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Zorg bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Zorg :  AVG-compliant worden en vooral blijven

Blijven voldoen aan AVG is voor iedere zorginstelling een uitdaging. We hebben er alles aan gedaan om voor 25 mei 2018 te voldoen aan AVG, maar hoe zorgen we ervoor dat het een agendapunt blijft? Evalueer waar jouw zorginstelling nu staat met compliancy en ontdek met deze 10 aandachtspunten hoe je AVG op je netvlies houdt.

Lees verder

Zorg :  Data Management, de missende schakel in IoT

Hoe kun je zinvol aan de slag met de tsunami van gegevens die door IoT-apparaten gegenereerd wordt? Hoe moet u uw datamanagement- systemen ontwerpen om gegevens om te zetten in waarde? De schaal en scope van de data die gepaard gaat met IoT vraagt om een nieuwe aanpak. Hierbij wordt geavanceerd gegevensbeheer gecombineerd met de integratie van nieuwe IoT-technologie met meer traditionele systemen in een hybride infrastructuur.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.