Zeven Waarheden van Analytics

Analytics: de kracht van de eigen bedrijfsgegevens

Analytics: de kracht van de eigen bedrijfsgegevens

Uw bedrijf genereert grote hoeveelheden data. Dat is een gegeven. De kunst is om al die gegevens op een efficiënte en kosteneffectieve manier in uw voordeel te laten werken. Ben ik wel op de goede weg met mijn klanten? Focus ik me wel op de juiste doelgroep? Wat besteedt men gemiddeld bij mij? Worden mijn klanten bij een aankoop genoeg getriggerd om verder te kijken?

Dit proces van het verzamelen, ordenen en analyseren van uw data noemen we Business Intelligence. In het verleden hielp dit systeem van data-analyse bedrijven te begrijpen waar ze op dat moment stonden.  Vaak werd daarbij gebruik gemaakt van gegevens in bestanden in Excel, waarin men dan zelf aan de slag ging. Uiteraard waren er ook gespecialiseerde, dure systemen verkrijgbaar waarmee de bedrijfsgegevens te analyseren waren.

Dat is de laatste jaren sterk veranderd. De software is niet alleen veel gebruiksvriendelijker geworden, ook de kracht en de mogelijkheden zijn enorm toegenomen: met real-time data-updates, predictive modeling en sentimentanalyses zijn veel betere analyses en voorspellingen te maken dan een aantal jaar geleden.

Voor wie bedoeld?
Tot enkele jaren geleden werd het inzetten van data-analyse nog gezien als een vorm van competitieve voorsprong door bedrijven, maar vandaag de dag wordt het als een noodzaak voor een goede bedrijfsvoering beschouwd. Als bedrijven een goed beeld hebben van specifieke klantbestedingen, de betaalprocessen of actuele ontwikkelingen in de markt waarin men opereert, kunnen zij op basis van die informatie een strategische voorsprong opbouwen op de concurrentie.

In dit artikel gaan we specifieker in op wat data-analyse is, wat de voordelen ervan zijn en hoe u het kunt inzetten binnen uw organisatie. Download dit artikel vandaag nog en doe uw voordeel ermee!

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom BI ToolsSelf Service BIData Management bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

BI Tools :  Dashboards: 10 tips voor het optimale format

Met een goed en effectief ontworpen dashboard krijgt u data nog inzichtelijker. Beslissingen, gebaseerd op feiten, kunnen sneller gemaakt worden. Maar waar moet een goed dashboard aan voldoen? Hoe krijgt u uw data nog beter inzichtelijk? Deze whitepaper geeft u 10 tips hoe u uw data nog beter kunt visualiseren aan de hand van dashboards.

Lees verder

BI Tools :  10 Business intelligence trends voor 2018

De ontwikkelingen in BI gaan razend snel. Om dit goed te monitoren heeft Tableau Software een onderzoek gestart naar de meest besproken business intelligence trends voor 2018. Wilt u uw organisatie ook naar een hoger niveau tillen op het gebied van BI? Lees deze 10 trends en u bent volledig op de hoogte.

Lees verder

Self Service BI :  Van data naar inzicht: The governed data lake approach

U wilt toch ook dat uw medewerkers in de hele organisatie snel zelf toegang hebben tot de volledige data-set? Organisaties willen grote hoeveelheden data binnen kosten-efficiënte omgeving opslaan. Daarnaast ook nog eens de data-kwaliteit en veiligheid blijven garanderen. Hoe doet u dit? Deze whitepaper gaat dieper in op de governed data lake aanpak. Lees snel verder en ga van data naar inzichten.

Lees verder

Data Management :  Klaar voor 2020 met deze industrie-trends

Systemen binnen de procesindustrie bevatten een schat aan data waarmee zowel de operatie als de veiligheid enorm verbeterd kunnen worden. Eén van de grootste uitdagingen is echter het aggregeren, interpreteren en gebruiken van deze gigantische hoeveelheden data. Dit e-book zet daarom 7 data-trends op een rij waar producenten in de procesindustrie zich op moeten voorbereiden, om te kunnen profiteren van de volgende industriële revolutie. Bent u klaar voor 2020?

Lees verder

Data Management :  Slimmer zakendoen met visual analytics

Visual analytics is dé trend in Business Intelligence (BI). Met self-service hebben gebruikers meer grip op - en flexibiliteit in hun analytische vondsten in data, zonder van IT afhankelijk te zijn. In dit TDWI best practices rapport zijn de ervaringen met zelfgestuurde BI en visual analytics onderzocht onder bijna 500 business- en IT-leidinggevenden wereldwijd.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.