Zet in 6 stappen de burger centraal

Digitale dienstverlening bij de gemeente

Zet in 6 stappen de burger centraal

In ellenlange rijen staan om de geboorte van je dochter op het gemeentehuis aan te geven is verleden tijd. Burgers en ambtenaren willen geen 9 tot 5-mentaliteit meer. Gemeenten zijn vanaf 2017 volgens de Wet recht op elektronisch zakendoen ook verplicht om al hun diensten digitaal aan te bieden. Dit zorgt niet alleen voor een betere dienstverlening, maar ook minder hulpvragen, lagere kosten en betere naleving van de regels. Dit wil toch iedere gemeente?

In deze whitepaper komen 6 stappen naar voren om jouw gemeente te transformeren naar een moderne gemeente waar de burger centraal staat en de ambtenaar wordt ondersteund. Of je nu al een paar stappen richting digitalisering hebt gezet of nog moet beginnen, in beide gevallen kan deze whitepaper interessant zijn. Hieronder alvast 2 stappen uiteengezet:

Digitalisering: Omslag in denken en doen

Digitalisering staat niet zozeer alleen voor het aanschaffen van nieuwe apparatuur en software. Het vereist ook een nieuwe manier van (samen)werken. Denk bijvoorbeeld aan de baliemedewerkers. Zij moeten goed opgeleid worden. Daarnaast is een cultuuromslag niet te vermijden. Lees hierover meer in de whitepaper.

Data leidt tot slimmere steden en beter beleid

De hoeveelheden data zijn toegenomen en analysetechnieken zijn veel laagdrempeliger geworden. Een datagedreven revolutie kan dus ook de gemeentelijke wereld enorm veranderen. Door de inzet van data komt een smart city binnen handbereik. Lees hierover meer in de whitepaper.

De burger centraal met digitale dienstverlening

Wil je jouw gemeente transformeren naar een moderne en digitale gemeente waar de burger compleet centraal staat? Zet dan vandaag de eerste, tweede of derde stap en download deze whitepaper.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

InSpark

InSpark innoveert en transformeert organisaties. En optimaliseert werkplekken en processen. Full service en full force. Van strategie tot beheer. Zodat jouw medewerkers en klanten het maximale uit technologie halen. Voor snellere impact en duurzaam resultaat. Vandaag, morgen en in de toekomst.

Profiel InSpark ›
 
 

Downloaden: Zet in 6 stappen de burger centraal

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.