Zakelijk gebruik van iPhones en iPads

Veilig omgaan met iApparaten in de organisatie

Veilig omgaan met iApparaten in de organisatie

Voor een optimale gebruikerservaring met ‘iApparaten’ is een persoonlijke Apple ID nodig. Een Apple ID geeft toegang tot een groot assortiment aan diensten, zoals de Appstore, de iCloud en iMessage. Het is een persoonlijk Apple ID en volgens Apple moet iedereen een eigen Apple ID hebben. Elke organisatie die medewerkers voorziet van een iPad of iPhone, moet nadenken hoe ze om willen gaan met het Apple ID. Het Apple ID is momenteel de grootste uitdaging bij het inzetten van Apple in een zakelijke omgeving.

Over de whitepaper
Deze whitepaper beschrijft wat het Apple ID precies is en waarom het Apple ID diepgaande gevolgen heeft op de zakelijke inzet van Apple. Daarna gaat de whitepaper in op de beslissingen die genomen moeten worden om o.a. eigenaarschap, privacy, aansprakelijkheid en beveiliging goed te regelen in een beleid.

Aandachtspunten in relatie tot het Apple ID
Door Apple zakelijk in te zetten wordt een zakelijk toestel verbonden aan een privé Apple ID. Eigenlijk draag je dan het eigenaarschap van het apparaat over aan de gebruiker. De gebruiker is in staat om eigen apps en andere inhoud op het apparaat te plaatsen, ook apps die potentieel een gevaar voor de organisatie kunnen zijn.

Bescherming is wel nodig, want het Apple ID is gekoppeld aan een enorme lijst van Apple diensten waar gebruikers gebruik van moeten en willen maken zoals: iTunes, iBooks, iCloud, App store,  maar ook communicatietoepassingen zoals: iMessage, FaceTime en Zoek-mijn-vrienden.

Mobile Device Management
IOS 7 maakt onderscheid tussen apps die centraal beheerd en verspreid worden via Mobile Device Management tools, en apps die van de gebruiker zijn. Diverse Enterprise Device Management oplossingen stellen IT in staat om apps te installeren buiten de gebruiker om.

Download de whitepaper
Download vrijblijvend de volledige whitepaper waar dieper ingegaan wordt op verantwoordelijkheid, het activeringsslot, het delen van een iApparaat, combinaties en het beleid.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom HNW TrendsMobiliteit bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

HNW Trends :  Virtuele werkplek in gebruik nemen: 3 succesfactoren

Een virtuele werkplek in gebruik nemen kan uw organisatie veel opleveren. Om te zorgen dat medewerkers hier ook echt mee aan de slag gaan, moet de innovatie wel op de juiste manier worden doorgevoerd. Deze moet inspelen op een bestaand probleem of behoefte in de organisatie en meerwaarde bieden ten opzichte van de huidige werkmethode.

Lees verder

HNW Trends :  Enterprise Collaboration Playbook

Bij de meeste bedrijven is social Collaboration niet meer weg te denken. Hierbij is het wel belangrijk om vooruit te blijven denken. Effectief communiceren en samenwerken en innoveren op nieuwe gebieden. Hiermee ontstaat een nieuwe organisatiecultuur, waarbij bedrijven snel kunnen reageren en de concurrent voor blijven. Lees in dit uitgebreide playbook alle stappen die belangrijk zijn bij een social enterprise.

Lees verder

Mobiliteit :  Voor iedereen een veilige mobiele werkplek

Iedere organisatie wil zijn firstline medewerkers een veilige mobiele werkplek bieden. Hoe combineer je de verschillende wensen van de diverse medewerkers in één toestel en hoe zorg je ervoor dat medewerkers waar dan ook veilig toegang hebben tot bedrijfsgegevens? Zorg voor een oplossing die veelzijdig is en medewerkers efficiënt laat werken. Lees hier hoe Microsoft hierin kan helpen.

Lees verder

Mobiliteit :  In 4 stappen naar een moderne werkplek

Welke organisatie wil nou niet winstgevender zijn omdat collega’s perfect worden gefaciliteerd? Daarvoor zullen veel organisaties wel hun werkplekken opnieuw voor moeten inrichten. Moeilijk? Helemaal niet met de whitepaper In vier stappen naar de moderne werkplek. Hierin leest u wat een moderne werkplek is en hoe u deze op een succesvolle manier laat aansluiten op de wensen van de medewerkers.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.