Yellow & Blue - de juiste mix van inventiviteit en structuur

De wereld van het proces versus de wereld van de creativiteit

De wereld van het proces versus de wereld van de creativiteit

Organisaties zijn de laatste decennia heel goed geworden in het beheersen van het proces. Door alles en iedereen een vaste plaats en tijd te geven en de voortgang en kwaliteit van het proces voortdurend te controleren, zijn steeds meer organisaties veranderd in een geoliede machine die voorspelbaar is en voor de laagste mogelijke prijs levert wat de klant wil.

Veel organisaties hollen achter de feiten aan doordat getalenteerde en creatieve mensen steeds vaker voor zichzelf beginnen omdat ze de ruimte niet krijgen binnen de organisatie. Het is belangrijk om te beseffen dat er twee werelden zijn:

  • De blauwe wereld (het proces)
  • De gele wereld (creativiteit, vernieuwing en verbinding van de kracht van mensen)

Lees gratis het volledige artikel waarin uiteengezet wordt wat de blauwe en gele wereld is en hoe een organisatie hiermee om kan gaan. Behandeld wordt hoe tot een juiste mix van inventiviteit en structuur kan worden gekomen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom Business DevelopmentBusiness Process Management bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Development :  Wat is Crossover Business?

Het traditionele bedrijf staat op losse schroeven. De grenzen tussen makers, distributeurs en winkeliers vervagen, nu organisaties meer andere diensten en producten aanbieden. Dat zet de branche op z’n kop, evenals de bedrijfsprocessen. Bent u klaar voor ondernemen 2.0? Dan is het hoog tijd om te kijken of uw oude systemen nog passen bij de nieuwe manier van zaken doen.

Lees verder

Business Process Management :  Stap 1: Visie Bepalen

Het beschrijven van processen bestaat uit acht stappen waarvan “het bepalen van de visie” de eerste stap is. Voor het bepalen van de visie is het handig om drie stappen te hanteren welke in deze whitepaper worden behandeld. Lees verder en download geheel vrijblijvend “Stap 1: Visie Bepalen” uit de serie whitepapers waarin de drie bovenstaande stappen uiteengezet worden. Daarnaast worden de diverse valkuilen besproken.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.