Workflow-engines en BPM pakketten: wat is het verschil?

Business Process Management

Business Process Management

In de jaren 90 deden verkopers nogal wat stof opwaaien toen ze probeerden te bepalen wat workflow-engines zijn en hoe die het beste gebruikt kunnen worden. Momenteel doet dezelfde situatie zich voor in de BPM-industrie.

 

Wat is een BPM-pakket?

Een BPM pakket moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Een BPM pakket moet het proces zo makkelijk mogelijk maken voor iedereen die bij het verbeteren van een proces betrokken is
  • Een BPM pakket moet technologie meer invloed geven in de delen van het proces waar technologie waarde kan geven

Noodzakelijke technologie

Om dit te kunnen bereiken wordt een variëteit aan technologieën gebruikt:

  • Workflow-engines
  • Een uiterst grafisch aantekeningsmodel
  • Round-trip engineering
  • Standaardisatie van systeeminterfaces
  • Een presentatielaag

Wat zijn workflow-engines?

In deze whitepaper wordt het verschil én de relatie tussen workflow-engines en Business Process Management pakketten uitgelegd. Daarnaast leest u hoe beiden hun intreden hebben gemaakt op de werkvloer.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom BPM Processen bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

BPM Processen :  Efficiënte bedrijfsvoering in crisistijd

Ook de retailbranche wordt geconfronteerd met de aanhoudende economische crisis. Voor de korte termijn geldt dat dit van groot nadeel kan zijn voor de organisatie. Echter, op de lange termijn kan in de retailbranche voordeel worden behaald door zich te richten op de processen middels Business Process Management (BPM).

Lees verder

BPM Processen :  Stap 1: Visie Bepalen

Het beschrijven van processen bestaat uit acht stappen waarvan “het bepalen van de visie” de eerste stap is. Voor het bepalen van de visie is het handig om drie stappen te hanteren welke in deze whitepaper worden behandeld. Lees verder en download geheel vrijblijvend “Stap 1: Visie Bepalen” uit de serie whitepapers waarin de drie bovenstaande stappen uiteengezet worden. Daarnaast worden de diverse valkuilen besproken.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.