Woningcorporaties en automatisering

Is er draagvlak voor procesmanagement binnen de organisatie?

Is er draagvlak voor procesmanagement binnen de organisatie?

Ontwikkelingen in de corporatiemarkt vragen corporaties kritisch naar hun organisatie te kijken. Processen vormen de basis van het functioneren van een woningcorporatie, applicaties zijn er om die te ondersteunen. Twee belangrijke vragen die hierbij gesteld moet worden zijn: welke relatie hebben de processen en applicaties tot elkaar en wat wil je hiervan vast leggen om de organisatie goed te kunnen beheersen en sturen? Enkele relaties die binnen een organisatie bestaan, kunnen zijn op het gebied van:

  • Documenten
  • Rollen
  • Verantwoordelijkheden
  • Datamodellen
  • Applicaties
  • Processen
  • Werkinstructies

Het kan nodig zijn om de bovenstaande relaties vast te leggen, maar dit hoeft niet perse. Het is goed om het te bereiken doel voor ogen te houden en niet te verdrinken in overbodige informatie.

Lees de volledige whitepaper over Automatisering, waarin het procesmanagement verder uiteengezet wordt. Er wordt dieper ingegaan op CORA en beschreven hoe u hiermee in de praktijk aan de slag gaat.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom BPM ProcesseninformatielogistiekWoningbouwcorporaties bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

BPM Processen :  Efficiënte bedrijfsvoering in crisistijd

Ook de retailbranche wordt geconfronteerd met de aanhoudende economische crisis. Voor de korte termijn geldt dat dit van groot nadeel kan zijn voor de organisatie. Echter, op de lange termijn kan in de retailbranche voordeel worden behaald door zich te richten op de processen middels Business Process Management (BPM).

Lees verder

BPM Processen :  Stap 1: Visie Bepalen

Het beschrijven van processen bestaat uit acht stappen waarvan “het bepalen van de visie” de eerste stap is. Voor het bepalen van de visie is het handig om drie stappen te hanteren welke in deze whitepaper worden behandeld. Lees verder en download geheel vrijblijvend “Stap 1: Visie Bepalen” uit de serie whitepapers waarin de drie bovenstaande stappen uiteengezet worden. Daarnaast worden de diverse valkuilen besproken.

Lees verder

informatielogistiek :  10 belangrijke intranet-trends voor de maakindustrie

Veel mensen kennen intranet van vroeger als een tool die niemand ooit gebruikte. Het nieuwe intranet is juist een plek waar collega’s met elkaar kunnen samenwerken en tools, kennis en nieuws met elkaar kunnen delen! Daarnaast haalt intranet meer rendement uit het productieproces én de supply chain. Hoe gaat u intranet inzetten? Deze whitepaper gaat dieper in op 10 intranet-trends in de maakindustrie.

Lees verder

informatielogistiek :  Ricoh Effeciency Index Purchase 2 Pay

Heliview Consultancy heeft in opdracht van en in samenwerking met Ricoh Nederland een onderzoek uitgevoerd naar het verwerken van inkomende en uitgaande facturen in de top van de Nederlandse zakelijke markt. De doelgroep is representatief vertegenwoordigd voor de gehele top van de Nederlandse zakelijke markt behalve landbouw en visserij. Lees het volledige onderzoek over facturatie binnen de top van de Nederlandse zakelijke markt.

Lees verder

Woningbouwcorporaties :  De Digitale Corporatie

Ketenintegratie, digitale werkplek, Business Intelligence. Hoe kunnen woningcorporaties proactief anticiperen op de constant veranderende vragen die hen gesteld worden door de maatschappij, de politiek en de steeds sneller gaande technologische ontwikkelingen? Wat is uw visie op ‘de woningcorporatie van morgen’? 

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.