Wil jij ook meer inzicht en grip op financiële processen?

Automatiseer de purchase to pay keten

Wil jij ook meer inzicht en grip op financiële processen?

Bij veel bedrijven verloopt het inkoopproces nog steeds handmatig en dat brengt de nodige risico’s met zich mee. Budgethouders geven goedkeuring per mail, maar dat is achteraf bijna niet meer te traceren. Of aanvragen belanden in een overvolle mailbox waardoor het hele proces onnodig vertraging oploopt. Vervolgens gaan we bestellen, ja hoor, weer via e-mail. Er is geen centrale registratie, het proces is niet uniform en niemand weet proces wie wat nu bestelde. Ten slotte is er de levering. Iemand moet handmatig controleren of de levering overeenkomt met de bestelling. Een behoorlijke klus, zeker als in de feitelijk bestelling gegevens ontbreken. Alweer krijg je te maken met vertraging en worden orders met afwijkende levering te laat opgemerkt. Ga maar even na hoe lastig die proces verloopt bij bedrijven die geen centrale inkoop meer hebben en waar afdelingen zelf hun inkoopproces regelen. Dat moet beter kunnen!

Digitalisering en automatisering

Tijd om weer controle te krijgen op de purchase to pay keten. Het digitaliseren van het bestelproces zorgt niet alleen voor volledige controle en transparantie op het goedkeuren van bestellingen. Ook gaan alle bestellingen nu op precies dezelfde manier, zonder dat belangrijke gegevens verdwijnen. De afdeling, leverancier, reden voor bestelling en tal van kenmerken staan altijd geregistreerd.

Deze whitepaper houdt het hele proces tegen het licht en laat zien hoe de purchase to pay keten in elkaar zit. Het behandelt:

  • Welke risico’s niets doen met zich mee brengt
  • Wat digitalisering van de keten je organisatie brengt
  • Welke route tot het beste resultaat leidt

Automatisering purchase to pay zorgt voor transparantie

Wie maakte deze kosten? Wie keurde het goed? Wil jij ook in één oogopslag het antwoord? Dan is het de hoogste tijd om de purchase to pay keten opnieuw in te richten. Zorg voor transparantie, bespaar tijd en geld en krijg weer inzicht in jouw financiële processen.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

BCT

Als de wereld om je heen verandert kun je twee dingen doen. Je wacht rustig af en je ziet wel wat er gebeurt, of je zoekt een betrouwbare partner die je proactief helpt om je doelen te bereiken. Een organisatie met kennis en ervaring en die weet wat er speelt in de markt. BCT is die partner die al geruime tijd met beide benen in deze nieuwe realiteit staat. Kortom, een partner die weet waar je vandaan komt, maar ook precies begrijpt waar je naartoe wilt.

Profiel BCT ›
 
 

Downloaden: Wil jij ook meer inzicht en grip op financiële processen?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.