Wie heeft welke functie in het contentmarketingteam?

Vervul alle 17 rollen in het contentmarketingteam

Vervul alle 17 rollen in het contentmarketingteam

Een van de grootste uitdagingen in contentmarketing is contentcreatie. Er moet niet alleen voldoende content geproduceerd worden, maar het moet ook nog aansprekende content zijn. Medewerkers zitten niet altijd te springen om actief op social media te zijn, te bloggen of om in een webinar te participeren. Terwijl de beste content wel in de hoofden van deze medewerkers zit. Organisaties zullen hun werknemers moeten faciliteren en stimuleren om de waardevolle informatie die zij bezitten te benutten in hun content. Wanneer een organisatie besluit de contentcreatie te outsourcen, dan moeten zij ervoor zorgen dat de boodschap en tone-of-voice geborgd blijven.

De beste content met multidisciplinaire teams

Het produceren van content en het managen van het contentmarketingproces vraagt nieuwe competenties van een organisatie. Organisaties zijn zelf (vaak) ook geen uitgeverij, al heeft het contentmarketingproces wel parallellen met een uitgeefbedrijf. Te veel van de informatie en competenties zitten verborgen in silo’s. Er zijn verschillende mensen en afdelingen verantwoordelijk voor diverse onderwerpen, zoals SEO, PR, social media, product marketing of een customer magazine. Organisaties zullen deze silo’s moeten doorbreken en met behulp van multidisciplinaire teams de juiste content creëren.

Rollen en functies binnen contentmarketing

Deze whitepaper gaat dieper in op de rollen en functies binnen contentmarketing, het vormen van multidisciplinaire teams en het outsourcingsvraagstuk. Hieronder kunt u 8 van de 17 rollen binnen het contentmarketingproces lezen:

  • Chief Content Officer
  • Managing Editor
  • Content Creatie Team: Creëren, Redigeren & Optimaliseren
  • Content Curator
  • Chief Listening Office (CLO) of Social Media Coördinator
  • Audience Manager
  • First Responder
  • Channel Marketeer

Richt uw contentmarketing-team in

In de whitepaper De 17 rollen in het contentmarketing-team wordt uitgebreid stilgestaan bij het vormgeven van een contentmarketingafdeling en de verschillende rollen die er binnen het team zijn. Hoe gaat u uw contentmarketing-team inrichten? Doe uw voordeel met deze whitepaper.

tag icon

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Heliview Online

Heliview Online is een specialist in B2B Content Marketing voor zakelijke en IT dienstverleners.

Profiel Heliview Online ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.