Why are companies moving beyond email?

De evolutie van Social Business en samenwerking

De evolutie van Social Business en samenwerking

Het succes van e-mail en daarnaast ook de uitdagingen, komen voort uit de grote veranderingen in de bedrijfsactiviteiten. De technologische evolutie zorgt voor een continue verandering in hoe zaken worden gedaan en daarbij stijgt het tempo met de tijd. Elke grote verandering zorgt voor nieuwe eisen in de zakelijke communicatie. E-mail kan zich op dit gebied snel en makkelijk aanpassen.

Waarom is e-mail tot nu toe succesvol?

  • Het is een efficiënt mechanisme voor het distribueren van informatie.
  • Vroeger lag de nadruk meer op face-to-face communicatie en minder op social sharing of groepssamenwerking.

Enterprise Social Software
Het gebruik van e-mail in de huidige sociale en samenwerkende organisaties gaat uiterst moeizaam. E-mail kan een enorme belemmering zijn voor zowel individuele als team productiviteit en beïnvloed de hele organisatie. Veel organisaties raken gefrustreerd door het gebruik van e-mail als de primaire communicatie en samenwerkingssysteem.

Enterprise Social Software (ESS) is gebouwd om grote hoeveelheden collaboratieve betrokkenheid en conversatie te beheren en te distribueren onder teams en projectgroepen. Enterprise Social Software is gebaseerd op ideeën van de populaire sociale netwerking sites zoals, Facebook en LinkedIn. Maar de applicatie is geschikt voor organisaties, dat wil zeggen: veilig, privé, collaboratief en de integratie is gebruiksvriendelijk voor organisaties.

Voordelen van een Enterprise Social Software platform
Wat zijn de voordelen van een Enterprise Social Software platform? Hieronder een aantal voordelen op een rijtje:

  • Het stimuleren van interne productiviteit door betere samenwerking en uitwisseling.
  • Hogere responsiviteit en agility in de bedrijfsresponse.
  • Co-creatie en ontwikkeling van nieuwe documenten en ideeën.

Download vrijblijvend de volledige whitepaper over Enterprise Social Software in plaats van e-mail. Lees meer over de uitdagingen van e-mail gebaseerde communicatie en de karakteristieken van Enterprise Social Software.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom HNW AlgemeenSocial Collaboration bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

HNW Algemeen :  Productiviteit verhogen met 10 quick wins

Meer werk verzetten, in minder tijd zonder jezelf over de kop te werken? De werkdruk ligt steeds hoger en werkgevers hebben steeds hogere verwachtingen. Hoe kun je aan deze eisen voldoen? Deze uitdaging gaan we aan met de 10 quick wins in deze whitepaper. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van verouderde IT-systemen, effectiever vergaderen en slimmer samenwerken. Lees snel verder en verhoog de productiviteit in jouw organisatie.

Lees verder

HNW Algemeen :  Werkplek psychologie: 4 inzichten op samenwerken

Hoe we met elkaar samenwerken heeft grote invloed op de manier waarop we ons voelen op de werkvloer. Deze uitspraak is natuurlijk een open deur die ingetrapt wordt, maar de psychologie er achter is nog niet voor iedereen bekend. In deze whitepaper wordt stilgestaan bij 4 inzichten op het gebied van samenwerken op de werkvloer.

Lees verder

Social Collaboration :  Gids: Inrichten van een projectorganisatie binnen Microsoft Teams

De app Teams van Microsoft is een nieuwe tool die kan gebruikt worden als hub voor teamwerk binnen Office 365. Met Teams kunt u onder meer eenvoudig met uw projectteam chatten, bestanden delen en skype-vergaderingen plannen en houden. Hierdoor is Teams uitermate geschikt om in te zetten als tool om projectteams te ondersteunen. In deze gids neemt Jacco Wijers – functional consultant bij Rapid Circle – u bij de hand bij het succesvol opzetten van een projectorganisatie.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.