Whitepaper visie op veiligheid met VIM in het bijzonder

Het belang van veilig incident melden

Het belang van veilig incident melden

Veiligheid is een zeer belangrijk thema binnen de zorg. Veilig Incident Melden (VIM) is in eerste instantie bedoelt om te leren van incidenten. Het proces van het melden van een incident met VIM en de inhoudelijke lessen leiden tot verbeteringen in de zorg.

Door de praktijk van Veilig Incident Melden (VIM) kan gebruik worden gemaakt van een krachtige visie en aanpak. Deze krachtige aanpak van Veilig Incident Melden (VIM) kenmerkt zich door onderstaande vijf stellingen:

  • De melding is het startsein voor feedback
  • Veiligheid is integraal
  • Meldingen: voor en door medewerkers
  • Veiligheid staat niet gelijk aan geen risico
  • Verbetering van interne kwaliteit en veiligheid is het voornaamste doel; uitwisseling van gegevens een goed streven

Lees gratis de volledige whitepaper waarin bovenstaande vijf stellingen uitgebreid worden behandeld. Aan de hand van de stellingen kan met Veilig Incident Melden (VIM) worden gekomen tot een situatie waarin incident melden en analyseren mogelijk wordt.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Zorg bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Zorg :  AVG-compliant worden en vooral blijven

Blijven voldoen aan AVG is voor iedere zorginstelling een uitdaging. We hebben er alles aan gedaan om voor 25 mei 2018 te voldoen aan AVG, maar hoe zorgen we ervoor dat het een agendapunt blijft? Evalueer waar jouw zorginstelling nu staat met compliancy en ontdek met deze 10 aandachtspunten hoe je AVG op je netvlies houdt.

Lees verder

Zorg :  Data Management, de missende schakel in IoT

Hoe kun je zinvol aan de slag met de tsunami van gegevens die door IoT-apparaten gegenereerd wordt? Hoe moet u uw datamanagement- systemen ontwerpen om gegevens om te zetten in waarde? De schaal en scope van de data die gepaard gaat met IoT vraagt om een nieuwe aanpak. Hierbij wordt geavanceerd gegevensbeheer gecombineerd met de integratie van nieuwe IoT-technologie met meer traditionele systemen in een hybride infrastructuur.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.