Whitepaper Social Media

Social Media als kapstok voor de toekomst

Social Media als kapstok voor de toekomst

In 2011 maakt 78% van de organisaties gebruik van Social Media en nog 67% van de organisaties hebben geen strategie, maar willen die wel gaan ontwikkelen in 2011. Social Media is een goed communicatiekanaal voor medewerkers, klanten, leveranciers en klanten. Denk bij Social Media aan Twitter, Facebook, Hyves en LinkedIn. Nu is de vraag: Hoe vindt de doelgroep mijn bedrijf? Hoe anticipeer je als bedrijf op deze ontwikkeling?

Verken de horizon en ontwikkel een beleid en visie hoe Social Media de doelstellingen echt kan ondersteunen. Als bedrijf moeten de onderstaande vragen uit het stappenplan besproken worden:

  • Waar staan we nu?
  • Wat willen we?
  • Hoe komen we daar?
  • Hoe implementeren we de maatregelen?
  • Hoe borgen we dit?

Lees gratis de hele whitepaper over Social Media waarin alles staat om Social Media in de organisatie te integreren.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Het Nieuwe WerkenICT dienstverleners bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Het Nieuwe Werken :  Het uitzendbureau van de toekomst

Is jouw uitzendbureau klaar voor de toekomst? De komende jaren komen grote digitale transformaties en disrupties op de flexbranche af. Dit brengt uitdagingen maar vooral ook kansen met zich mee. In deze whitepaper lees je welke dit zijn en hoe je je erop kunt voorbereiden.

Lees verder

Het Nieuwe Werken :  Investeer in mensen en verhoog productiviteit

Organisaties investeren al jaren in allerlei tools en apps die ervoor moeten zorgen dat de productiviteit stijgt en mensen beter gaan samenwerken. Maar investeren we wel genoeg in onze medewerkers? Zijn we wel interessant voor nieuwe werknemers? Deze whitepaper neemt je mee naar de digitaal vitale organisatie en beschrijft 8 kernwaarden die zorgen dat de organisatie productiever en innovatiever wordt.

Lees verder

ICT dienstverleners :  Tal van redenen waarom CRM bij u wel slaagt!

Uit persberichten komt naar voren dat vele CRM projecten mislukken. Enige bijstelling is wel op zijn plaats, niet alle projecten mislukken, maar voldoen niet aan de hooggespannen verwachting. CRM is slechts een van de methoden om klanten te werven en te binden. In deze whitepaper worden handvatten aangereikt om CRM een goede kans van slagen te geven.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.