Whitepaper Outsourcing

Regisseer de ICT-Outsourcing van het bedrijf

Regisseer de ICT-Outsourcing van het bedrijf

Letterlijk betekent Outsourcen “uitbesteden”. ICT-Outsourcing betekent, het uitbesteden van ICT aan een externe dienstverlener. Een rede om de ICT uit te besteden kan zijn voor kostenbesparing, maar ook de toenemende complexiteit van de infrastructuur. Vaak heeft een bedrijf niet de kennis in huis om dit te kunnen uitvoeren. Outsourcen heeft als doel om de beste kwaliteit te vinden tegen de laagste kosten met de breedste toekomstgerichte toepassingen.

Wat kan een bedrijf allemaal Outsourcen? Hieronder een aantal punten met mogelijkheden:

  • Housing/hosting
  • Applicatie-omgeving
  • Back-up
  • Internet & Intranet services
  • Werkplekkenbeheer
  • Serverbeheer

Denk aan de valkuilen als: niet lang genoeg dooronderhandelen, diensten of middelen vergeten die later tegen een hoger tarief extra worden gerekend. Vergeet niet om altijd op de stoel van de regisseur te blijven zitten.

Lees gratis de volledige whitepaper over Outsourcing waarin de bovenstaande punten nader toegelicht worden. Daarnaast staat er een stappenplan naar het ICT beleidsplan en een Outsourcing roadmap beschreven.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom IT OutsourcingICT dienstverleners bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

IT Outsourcing :  In 4 stappen naar een moderne werkplek

Welke organisatie wil nou niet winstgevender zijn omdat collega’s perfect worden gefaciliteerd? Daarvoor zullen veel organisaties wel hun werkplekken opnieuw voor moeten inrichten. Moeilijk? Helemaal niet met de whitepaper In vier stappen naar de moderne werkplek. Hierin leest u wat een moderne werkplek is en hoe u deze op een succesvolle manier laat aansluiten op de wensen van de medewerkers.

Lees verder

ICT dienstverleners :  Tal van redenen waarom CRM bij u wel slaagt!

Uit persberichten komt naar voren dat vele CRM projecten mislukken. Enige bijstelling is wel op zijn plaats, niet alle projecten mislukken, maar voldoen niet aan de hooggespannen verwachting. CRM is slechts een van de methoden om klanten te werven en te binden. In deze whitepaper worden handvatten aangereikt om CRM een goede kans van slagen te geven.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.