Whitepaper management informatie in de zorg

Is de juiste en volledige Management Informatie beschikbaar?

Is de juiste en volledige Management Informatie beschikbaar?

Zorginstellingen worden steeds meer vraaggestuurde organisaties waarin de vraag van de klant centraal staat. De verandering van aanbodgestuurd naar vraaggericht vraagt veel veranderingen van zorginstellingen. Hierdoor staat de samenhang tussen de verschillende bedrijfsonderdelen en de samenhang tussen de bedrijfsniveaus onder druk.  

Een steeds veranderende regelgeving vraagt veel van de flexibiliteit van de zorginstellingen. Enkele voorbeelden zijn:

  • Het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD)
  • Het invoeren van informatiebeveiliging (NEN7510)
  • AWBZ-brede Zorgregistratie (AZR)
  • De invoering van het zorg-zwaartepakket (ZZP)
  • Het toevoegen van de huisvestingscomponent

Al deze ontwikkelingen brengen veel veranderingen mee. Niet alleen veranderingen in de interne bedrijfsprocessen, maar ook veranderingen over de hele zorgketen. Om de processen tijdig bij te sturen, af te stemmen en uiteindelijk te laten slagen moet er juiste en volledige Management Informatie beschikbaar zijn.

Lees de volledige whitepaper “Management Informatie zorginstellingen” wat dieper in gaat op de bovenstaande punten, maar ook op het inzicht in veranderingen. Verder komen de diverse valkuilen en moeilijkheden naar voren, waarbij alertheid op zijn plaats is.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom Informatiemanagement bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Informatiemanagement :  10 belangrijke intranet-trends voor de maakindustrie

Veel mensen kennen intranet van vroeger als een tool die niemand ooit gebruikte. Het nieuwe intranet is juist een plek waar collega’s met elkaar kunnen samenwerken en tools, kennis en nieuws met elkaar kunnen delen! Daarnaast haalt intranet meer rendement uit het productieproces én de supply chain. Hoe gaat u intranet inzetten? Deze whitepaper gaat dieper in op 10 intranet-trends in de maakindustrie.

Lees verder

Informatiemanagement :  SharePoint intranet voor medewerkerbetrokkenheid

Het oude intranet was niet meer functioneel. Medewerkers wilde er niet meer mee werken. Het CAK heeft gekozen voor een vernieuwd SharePoint intranet om zo de interne communicatie op pijl te houden. Communicatie is erg belangrijk bij deze organisatie. Lees in deze praktijkcase meer over de keuze voor SharePoint, de adoptie en implementatie, de meerwaarde en toekomstige oplossingen.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.