Whitepaper ICT-infrastructuur

De modulaire onderdelen van ICT-infrastructuren

De modulaire onderdelen van ICT-infrastructuren

ICT-infrastructuren kunnen zeer complex zijn. De markt krijgt een steeds grotere diversiteit aan oplossingen en daarbij is het belangrijk om te kijken naar de kern van de zaak. Het is belangrijk om een goede en flexibele ICT-infrastructuur te hebben die op basis van de moderne technologie doet wat het moet doen. Gebruikers, de organisatie en de processen voorzien van goed werkende ICT.

Bij het bouwen van een goed werkende ICT-infrastructuur staan een aantal onderdelen centraal:

  • De data
  • De beveiliging
  • Gebruikers en hun werkzaamheden

Bij een goed ICT-infrastructuur zijn gebruikers productief, waar ze ook werken. Data en functionaliteiten kunnen op een veilige manier gebruikt worden. Vanuit elke locatie op elk tijdstip een goede performance van de ICT-functionaliteiten.

Gebruikers en werkplekken
Er zijn verschillende type gebruikers. Hieronder staan er vijf beschreven:

  • De task worker met een zeer specifieke taak, die beperkte functionaliteit nodig heeft.
  • De medewerker met een vaste of flexibele werkplek op kantoor.
  • De mobiele werker of thuisgebruiker, die altijd en overal toegang nodig heeft.
  • Gastgebruikers, zoals ketenpartners.
  • De medewerker die langdurig werkzaam is bij klanten of andere locaties buiten kantoor, maar wel toegang nodig heeft.

Zeker met de enorme ontwikkelingen in Social Media en de groei van mobiliteit, maken er steeds meer apparaten contact met de ICT-infrastructuur. Dit kan echter wel wat consequenties hebben. Extra licenties, te kort aan bandbreedte, overbelasting van draadloze netwerken en veiligheidsrisico’s. Allemaal consequenties om rekening mee te houden.

Download de whitepaper
Deze uitgebreide whitepaper gaat dieper in op de verschillende aspecten van een ICT-infrastructuur. De fysieke ICT-infrastructuur, de virtuele ICT-infrastructuur, gebruikers en werkplekken, Redundancy en Recovery, Security, Management en de integratie met de organisatie. Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom IT Architectuur bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

IT Architectuur :  Eenvoudig en snel IT Resilience bereiken

Downtime of dataverlies kan grote gevolgen hebben en is vandaag de dag eigenlijk ook ondenkbaar. Dit betekent dat uw bedrijfssystemen niet meer dan een paar minuten offline mogen zijn en dataverlies moet beperkt blijven tot enkele seconden. Hierdoor kijken veel organisaties niet meer naar oplossingen op het gebied van backup of disaster recovery, maar naar IT Resilience oplossingen Aan de hand van ons gedetailleerd overzicht kunt u IT Resilience bereiken binnen een hybrid cloudinfrastructuur.

Lees verder

Partner

Prodware

Prodware werkt als allround Microsoft partner al vele jaren samen met haar klanten voor verbetering van hun bedrijfsprocessen (met ERP-software), vergroting van klantbinding (met CRM-software) en verhoging van productiviteit (met o.a. Power BI en Office 365). Dit zowel on-premise als in de cloud.

Profiel Prodware ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.