Whitepaper Dashboarding

Intuïtieve en eenvoudige toegang tot op maat gesneden informatie

Intuïtieve en eenvoudige toegang tot op maat gesneden informatie

In alle drukte wil een medewerker maar een ding weten: “Hoe gaat het met mijn bedrijf of proces?”.  Om deze vraag te kunnen beantwoorden kunnen dashboards een belangrijke rol spelen. Met een dashboard bedoelen we een op maat gesneden overzicht van noodzakelijke informatie.

Bij dashboards gaat het niet zozeer om de verkrijgbaarheid van informatie maar veel meer om de filtering van de juiste informatie. In de whitepaper wordt dashboarding aan de hand van de volgende hoofdstukken behandeld:

  • Een historisch uitstapje
  • Design – Vormgeving
  • De kracht van grafische representatie
  • Waarneming – eerst zien dan geloven?
  • Kleur – Functioneel gebruik
  • Verhoudingen

Lees gratis de volledige whitepaper waarin dashboarding vanuit de menselijke invalshoek wordt behandeld. Daarnaast wordt in diverse hoofdstukken uiteengezet op welke manier een dashboard dusdanig kan worden vormgegeven dat het gebruik intuïtief en eenvoudig is.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Het Nieuwe WerkenInformatiemanagement bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Het Nieuwe Werken :  Hoe maak je student en leraar blij?

Gamification, virtual reality, big data; het klinkt als verre toekomst maar ook in het onderwijs maken ze hun intrede. Om ervoor te zorgen dat jouw onderwijsinstelling voordeel haalt uit deze moderne technologieën moet je er eerst voor zorgen dat de digitale werkplek voor studenten en docenten klaar is voor al dit goeds. Welke 3 onmisbare ingrediënten heb je nodig? Lees het hier!

Lees verder

Het Nieuwe Werken :  Wil je een social intranet?

Staat een social intranet op de agenda in jouw organisatie? Doe jezelf dan een plezier en lees eerst de 12 tips in deze whitepaper. Zo voorkom je dat je tools aankoopt die niet matchen met de behoeften van medewerkers of dat je live gaat met een te ingewikkeld product. Met deze quick wins haal je meer uit jouw moderne werkplek.

Lees verder

Informatiemanagement :  Groothandelaar, hoe digitaal ben je al?

Het was ooit heel eenvoudig: met één computer en een Office-pakket was jij in staat om het bedrijf te leiden. Maar tijden veranderen, het bedrijf is gegroeid en de wensen van jouw klanten veranderen. Hoe zorg je ervoor dat jouw groothandel binnen 10 jaar nog steeds rendabel is? Deze whitepaper helpt je op weg en laat je zien hoe belangrijk inzicht in alle data is.

Lees verder

Informatiemanagement :  Start met Microsoft Teams

Op een leukere, betere en makkelijkere manier afdelingen of projectgroepen laten samenwerken? De kans is groot dat je met Office 365 al het samenwerkingsplatform Teams in huis hebt. Wil jij weten hoe je Teams succesvol kan implementeren in de organisatie? Bekijk dan eerst dit webinar van Teams-expert Hanneke Pastoor en laat je bijpraten over best practices en valkuilen.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.