Whitepaper Choose Your Own Device

10 VIPs voor het Choose Your Own Device feestje

10 VIPs voor het Choose Your Own Device feestje

Vandaag de dag zijn steeds meer organisaties het mobility beleid aan het verruimen. Ze spelen in op de wensen van medewerkers en kiezen voor een Bring of Choose Your Own Device concept. Maar hoe kan dit concept succesvol geïmplementeerd worden in de organisatie? Zoek wel naar een balans tussen keuzevrijheid voor medewerkers en een werkbare aanpak voor de ICT. Dit is natuurlijk een feestje voor de medewerkers, maar vergeet niet om de belangrijkste gasten uit te nodigen. Denk hierbij aan: beveiliging, servicelevels en heldere communicatie.

Wat zijn de ingrediënten van een mobility feestje?
Als eerste is het belangrijk om te kiezen voor de vorm:

 • Bring Your Own Device (BYOD)
 • Choose Your Own Device (CYOD)
 • Company Owned Personally Enabled (COPE)

Deze whitepaper geeft alle ingrediënten voor een spetterend Choose Your Own Device feestje met de hele organisatie (business , IT en medewerkers)

Welke 10 VIPs komen op een Choose Your Own Device feestje?

 1. Management
  Een heldere visie op Enterprise Mobility vanuit het management is erg belangrijk. Het is niet de bedoeling dat het management zonder enige reden smartphones uitdeelt. Maak duidelijk dat mobility onderdeel uitmaakt van de bedrijfsstrategie en de noodzaak dat medewerkers gebruik maken van zakelijke content op hun smartphone.
 1. Human Resources
  Bij een Choose Your Own Device project kunnen medewerkers vaak een standaardtoestel kiezen of, tegen bijbetaling een duurder toestel aanschaffen. Hier zitten dan een aantal (financiële) voorwaarden aan vast. Zorg dat de financiële gevolgen op korte- en langere termijn inzichtelijk zijn voor de medewerkers.
 1. Juridische zaken
  Juridische zaken moeten HR ondersteunen bij het vaststellen van de rechten en plichten, aansprakelijkheid bij schade, verlies of diefstal. Daarnaast moeten zijn duidelijk maken hoe het met de privacy van de gebruiker is gesteld.

Download de whitepaper
Welke 7 andere VIPs komen op het Choose Your Own Device feestje? Kom meer te weten over de VIPs: financiën, communicatie, beveiliging, support, de feestcommissie, catering, stille kracht en natuurlijk niet te vergeten de gasten (medewerkers). Download deze uitgebreide whitepaper en implementeer met succes Choose Your Own Device.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom HNW AlgemeenMobiliteitBring Your Own Device bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

HNW Algemeen :  Productiviteit verhogen met 10 quick wins

Meer werk verzetten, in minder tijd zonder jezelf over de kop te werken? De werkdruk ligt steeds hoger en werkgevers hebben steeds hogere verwachtingen. Hoe kun je aan deze eisen voldoen? Deze uitdaging gaan we aan met de 10 quick wins in deze whitepaper. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van verouderde IT-systemen, effectiever vergaderen en slimmer samenwerken. Lees snel verder en verhoog de productiviteit in jouw organisatie.

Lees verder

HNW Algemeen :  Werkplek psychologie: 4 inzichten op samenwerken

Hoe we met elkaar samenwerken heeft grote invloed op de manier waarop we ons voelen op de werkvloer. Deze uitspraak is natuurlijk een open deur die ingetrapt wordt, maar de psychologie er achter is nog niet voor iedereen bekend. In deze whitepaper wordt stilgestaan bij 4 inzichten op het gebied van samenwerken op de werkvloer.

Lees verder

Mobiliteit :  In 4 stappen naar een moderne werkplek

Welke organisatie wil nou niet winstgevender zijn omdat collega’s perfect worden gefaciliteerd? Daarvoor zullen veel organisaties wel hun werkplekken opnieuw voor moeten inrichten. Moeilijk? Helemaal niet met de whitepaper In vier stappen naar de moderne werkplek. Hierin leest u wat een moderne werkplek is en hoe u deze op een succesvolle manier laat aansluiten op de wensen van de medewerkers.

Lees verder

Mobiliteit :  Virtuele werkplek in gebruik nemen: 3 succesfactoren

Een virtuele werkplek in gebruik nemen kan uw organisatie veel opleveren. Om te zorgen dat medewerkers hier ook echt mee aan de slag gaan, moet de innovatie wel op de juiste manier worden doorgevoerd. Deze moet inspelen op een bestaand probleem of behoefte in de organisatie en meerwaarde bieden ten opzichte van de huidige werkmethode.

Lees verder

Bring Your Own Device :  BYOD: altijd en overal aan de slag

BYOD (Bring Your Own Device) is niet meer weg te denken uit de manier van werken. Devices worden meegenomen vanuit huis en de medewerkers willen hier dan ook graag op werken. Dit zorgt uiteraard bij de IT-afdeling voor de nodige uitdagingen. Hoe faciliteert u de werknemer zodat deze op een veilige manier kan werken op zijn eigen device?

Lees verder

Expert: Don van Meel

Don van Meel

Don vervulde de afgelopen 10 jaar doverse rollen voor ETTU, waar hij momenteel werkt als Operations Manager.

Profiel Don van Meel
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.