Whitepaper Agility

Onderzoek naar Agility

Onderzoek naar Agility

Onder de titel “Agility – What’s in it for Finance” is door de stichting Strategic Management Centre in samenwerking met Finace en CxO media in 2009 gestart met een onderzoek onder financiële professionals van in Nederland opererende bedrijven. Het doel van het onderzoek is het verkrijgen van inzicht in de wijze waarop de financiële functie inspeelt op de toegenomen turbulentie in de omgeving van bedrijven. In 2010 is het onderzoek aangevuld door het onderzoek toe te spitsen op vier afzonderlijke sectoren:

  • Technologie
  • (semi)-publiek
  • Fast moving consumer goods
  • Financiële instellingen

Eind 2010 is gestart met de derde fase van het onderzoek. Daarin staat de besturingsstijl centraal. Wat is de invloed van de besturingsstijl op de wijze waarop de planning en control systemen zin ingericht en worden gebruikt?

Lees gratis het volledige onderzoek naar Agility. Na het bespreken van de opzet van het onderzoek komen uiteraard de uitkomsten nauwgezet aan bod. Het onderzoek word ondersteund door de verslagen van een viertal rondetafel gesprekken waarbij toonaangevende organisaties vertegenwoordigd waren.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom StategieOrganisatieveranderingOrganisatiecultuur bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Stategie :  Wat is Crossover Business?

Het traditionele bedrijf staat op losse schroeven. De grenzen tussen makers, distributeurs en winkeliers vervagen, nu organisaties meer andere diensten en producten aanbieden. Dat zet de branche op z’n kop, evenals de bedrijfsprocessen. Bent u klaar voor ondernemen 2.0? Dan is het hoog tijd om te kijken of uw oude systemen nog passen bij de nieuwe manier van zaken doen.

Lees verder

Organisatieverandering :  De werking, voordelen en processtappen van actieve prolongatie

Actieve Prolongatie gaat uit van het afwegingsproces die de klant bij aanvang van een risicobeoordeling hanteert. Dit proces zorgt voor een uitstekende match tussen klantwensen en beschikbaar aanbod. In deze whitepaper wordt teruggeblikt ‘old school’ prolongatie en een introductie gegeven op actieve prolongatie. Daarnaast wordt zeer uitgebreid uitgelegd hoe actieve prolongatie werkt, welke voordelen het heeft en welke processtappen doorlopen worden.

Lees verder

Organisatiecultuur :  Hoe smart is uw business?

De wereld om ons heen wordt steeds slimmer, dankzij het gebruik van allerlei smart apparaten. Smart business is de volgende stap. Gebruikt uw organisatie al slimme bedrijfsapplicaties om de laatste inzichten altijd paraat te hebben en de juiste beslissingen te nemen? Met dit onderzoeksrapport van Mint Juras bent u weer helemaal bijgepraat over alle mogelijkheden voor bedrijven.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.