Whitepaper Adoptie

Vier onmisbare zaken voor adoptie van kennis- en samenwerkingsplatform

Vier onmisbare zaken voor adoptie van kennis- en samenwerkingsplatform

Na de implementatie van een nieuw platform voor effectiever kennisdelen en samenwerken, zijn het de mensen in de organisatie die het moeten gaan gebruiken. Op welke manier kan ervoor worden gezorgd dat het implementeren van een nieuw platform geen ICT aangelegenheid wordt maar dat het ook gaat leven onder de medewerkers? In dit artikel worden vier onmisbare zaken benoemd en behandeld voor het creëren van draagvlak in de organisatie met als doel de adoptie de nieuwe manier van werken door de medewerkers:

  • Training
  • Echte voorbeelden
  • Succesverhalen delen
  • Ambassadeurs

Lees gratis het volledige artikel waarin bovenstaande vier zaken uitgebreid behandeld worden. Door het op de juiste manier inzetten van kracht en kennis van medewerkers wordt de kans vergroot dat het nieuwe platform gebruikt wordt en dat collega’s de voordelen inzien.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Het Nieuwe WerkenTraining & Coaching bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Het Nieuwe Werken :  Het uitzendbureau van de toekomst

Is jouw uitzendbureau klaar voor de toekomst? De komende jaren komen grote digitale transformaties en disrupties op de flexbranche af. Dit brengt uitdagingen maar vooral ook kansen met zich mee. In deze whitepaper lees je welke dit zijn en hoe je je erop kunt voorbereiden.

Lees verder

Het Nieuwe Werken :  Investeer in mensen en verhoog productiviteit

Organisaties investeren al jaren in allerlei tools en apps die ervoor moeten zorgen dat de productiviteit stijgt en mensen beter gaan samenwerken. Maar investeren we wel genoeg in onze medewerkers? Zijn we wel interessant voor nieuwe werknemers? Deze whitepaper neemt je mee naar de digitaal vitale organisatie en beschrijft 8 kernwaarden die zorgen dat de organisatie productiever en innovatiever wordt.

Lees verder

Training & Coaching :  Uw coach voor klantgericht ondernemen binnen de ATP branche

De klant centraal stellen en succesvol sturing geven aan klantgerichte projecten? Ontbreekt hier alleen de juiste kennis en ervaring? Niet de financiële middelen voor het inhuren van externe krachten? Misschien is een coach iets voor uw organisatie? Gericht aandacht voor klantgericht ondernemen kan resulteren in omzetverhoging en kostenverlaging. Lees meer over dit onderwerp in de whitepaper.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.