Werkplek virtualisatie

De virtuele ICT werkplek voor Het Nieuwe Werken

De virtuele ICT werkplek voor Het Nieuwe Werken

De virtuele ICT werkplek op basis van Virtuele Desktop Infrastructuur (VDI) is de juiste keuze voor de toekomst, maar het is nog geen “Heilige Graal”. Veel van de bestaande ICT Werkplek concepten zijn echter nog niet ontworpen om Het Nieuwe Werken te ondersteunen.  Zowel de klassieke “Client-Server” als ook de latere “Server-based” en “Managed-PC” concepten zijn te beperkt om optimaal invulling te geven aan de delicate nieuwe balans tussen vrijheid en flexibiliteit voor de gebruikers en de noodzakelijke controle en beveiliging vanuit de beheerders.

Voor het faciliteren van een optimale ICT plek zijn er in grove lijnen drie stromingen te onderscheiden:

  • De klassieke werkplek
  • De Server-based werkplek
  • De Managed-PC werkplek

Lees gratis de volledige whitepaper over werkplek virtualisatie waarin naar voren komt wat virtualisatie is en de bovenstaande punten verder uiteengezet worden.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom VDI bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

VDI :  VDI: voordelen in de zorg

Een goede IT-omgeving voor de zorg moet stabiel, snel en veilig zijn. VDI is een technologie waarbij de data en applicaties op één centrale plek in het datacenter blijven staan. Zo kunnen artsen en verpleegkundigen vanaf iedere plek en vanaf elk apparaat verbinding maken, is de IT-omgeving beter beheersbaar en is de veiligheid van patiëntdata beter gewaarborgd.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.