Werkplek psychologie: 4 inzichten op samenwerken

Begrijp de psychologie van een prettige werkplek

Begrijp de psychologie van een prettige werkplek

Wanneer is de laatste keer geweest dat u een hele dag aan het werk ging, zonder contact te hebben met uw collega’s? De manier waarop communicatie verloopt binnen de organisatie heeft een grote invloed op de prestaties van de werknemers. In deze whitepaper wordt stilgestaan bij 4 psychologische-inzichten die te maken hebben met de manier waarop werknemers samenwerken en hoe deze op een positieve manier beïnvloed kunnen worden. De 4 inzichten waarbij stilgestaan wordt zijn:

  1. Stres
  2. Het verschil tussen introvert en extrovert
  3. Feedback geven en krijgen
  4. Out of the box denken

Stress op de werkvloer

Net als in het leven, heb je op de werkplek te maken met goede en slechte stress. Wanneer stress op de juiste manier wordt gemanaged, kan het bijdrage aan de creativiteit van het team. Wanneer dit niet goed gaat, zorgt het juist voor het tegenovergestelde en staat het de creativiteit in de weg.

Introvert en extrovert

Uit onderzoek is gebleken dat 50-74% van de bevolking extrovert zijn en de andere 16-50% introvert. Aangezien deze mensen op verschillende manieren te werk gaan, kan dit problemen opleveren op de werkvloer.

De manier van feedback geven en krijgen

Een jaarlijks functioneringsgesprek is voor zowel de manager als de werknemer vaak een gevreesde taak. Een jaar kan natuurlijk een goede benchmark zijn voor een werknemer, maar vaak worden veel goede en slechte momenten van dat jaar vergeten.

De werkplek psychologie begrijpen

Zowel werknemers als werkgevers zijn emotioneel verbonden met het werk dat ze doen. Op de werkplek zijn veel factoren die effect hebben op de manier waarop medewerkers zich voelen. Voor werkgevers is het dus belangrijk om te begrijpen wat de effecten van deze factoren zijn en hoe ze een bijdrage kunnen leveren aan een de tevredenheid van de organisatie en de werknemers.

Wilt u meer te weten komen over de psychologische effecten die effect hebben op de samenwerking? Download de whitepaper en lees de volledige beschrijving van alle 4 de inzichten.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Download artikel

Werkplek psychologie: 4 inzichten op samenwerken

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.