Welke formulieren ondersteunen uw workflow?

Een formulier-gedreven workflow

Een formulier-gedreven workflow

Formulieren veranderen continu in een bedrijf. Voorheen was een formulier vaak een papieren document, maar vandaag de dag zijn ze elektronisch en worden ze geopend op verschillende apparaten. Daarnaast worden formulieren steeds complexer door de diverse doeleinden. In deze whitepaper leest u hoe formulieren in een workflow automation oplossing passen en krijgt u tips voor het inrichten en gebruiken van elektronische formulieren in uw organisatie.

Formulieren helpen uw workflow

Wanneer u gebruik maakt van een formulier, bedenk dan of deze een onderdeel is van een groter geheel. Is het formulier een onderdeel van andere processen? Hoe simpel het formulier ook is en hoe weinig data er ook mee verzameld wordt, er hangt vaak een proces of workflow aan vast. Een formulier is geen eiland.

3 tips voor het creëren van formulieren

Als u data vastlegt in een elektronisch formulier en hier geen workflow-automatisering aan koppelt, heeft het maar beperkte waarde voor de organisatie. Een formulier is gericht op een specifiek proces of workflow, zoals het verzamelen van gegevens over uitgaven of het toevoegen van een nieuwe werknemer. Formulieren moeten aan een aantal eisen voldoen om effectief te zijn:

  1. Hou formulieren simpel
    Veel formulieren zijn complexer dan nodig is. Dit komt vaak doordat mensen te veel verwachten van formulieren alleen. Niet alle vragen hoeven beantwoord te worden in één formulier.
  2. Hou rekening met mobiele gebruikers
    Wie werkt tegenwoordig niet meer op een mobiele telefoon, laptop of tablet? Zorg dat mensen werken met een tool die voor hun productiviteit ondersteunt. Ze moeten een formulier kunnen openen en lezen, of dit nu op kantoor is of onderweg.
  3. Hou de gebruiker in het achterhoofd bij uw ontwerp
    Veel workflow projecten falen omdat formulieren te veel vragen van de gebruikers. Maakt het gemakkelijk voor gebruikers en zorg dat het ze tijd oplevert in plaats van kost.

Wilt u ook een goede workflow management oplossing en weten hoe formulieren eruit zouden moeten komen te zien voor uw workflow of bedrijfsprocessen? Download de whitepaper Building Forms-Driven Workflow Solutions en ga vandaag nog aan de slag!

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Download artikel

Welke formulieren ondersteunen uw workflow?

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.