Welk data warehouse platform past bij jouw analytics behoefte?

De voor- en nadelen van verschillende platformen

De voor- en nadelen van verschillende platformen

Het analyseren van data moet aan steeds meer voorwaarden voldoen. Waar het vroeger voldoende was om het verkeer op de website te meten, willen organisaties nu de mogelijkheid hebben om aan de hand van data het hele bedrijfsproces te verbeteren. Deze data komen vaak van verschillende bronnen, wat het analyseren niet gemakkelijker maakt. Wist je dat organisaties gemiddeld 33 bronnen gebruiken voor analyse? Dit kan data zijn vanuit jouw datacentrum maar ook data die in de cloud wordt gegenereerd door bijvoorbeeld IoT-sensoren. In deze whitepaper lees je hoe je deze bronnen kan samenvoegen binnen een data warehouse platform. Op deze manier kun je optimaal gebruikmaken van alle beschikbare data.

Kiezen van een platform

Een van de belangrijkste onderdelen bij het kiezen van een data warehouse platform is de manier waarop de data van jouw organisatie is opgeslagen. Bevindt al jouw data zich in de cloud of juist on-premise? Of staan ze verspreid op allerlei platformen? Dit zijn allemaal punten om rekening mee te houden als je kiest voor een data warehouse platform.

Voor- en nadelen

Bij het kiezen van een data warehouse platform is het belangrijk om te kijken naar de voor-en nadelen van elk platform. Afhankelijk hiervan kan jij gemakkelijker een keuze maken. Hieronder zetten we een aantal platformen en hun belangrijkste voordeel op een rij.

  1. Cloud-based platform: makkelijk schaalbaar en snel in te zetten
  2. Geïntegreerde analytics oplossing: geeft de flexibiliteit van de cloud, maar dan in jouw eigen datacentrum
  3. On-premise platform: handig als je jouw data niet makkelijk kan verplaatsen
  4. Hybride omgeving: laat jouw verschillende platformen met elkaar communiceren.

Wil jij weten welk data warehouse platform bij jouw organisatie past? In deze whitepaper lees je de voor- en nadelen van de verschillende data warehouse platformen, waardoor jij gemakkelijker een keuze kan maken.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom IT BeheerTelecommunicatie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

IT Beheer :  Optimaal online samenwerken zonder datalekken

Online samenwerken met collega’s, klanten en leveranciers is inmiddels zo ingeburgerd dat we ons afvragen hoe we dat voorheen deden. Dit flexibel online samenwerken heeft wel grote impact op dataveiligheid. Hoe zorg je ervoor dat alleen de juiste mensen toegang hebben tot bedrijfskritische informatie? Een belangrijk hulpmiddel hierbij is Mobile Device Management. Deze gids helpt je op weg.

Lees verder

Telecommunicatie :  Hoe dichten middelgrote bedrijven de analytics-kloof?

Een datagedreven organisatie; de stip aan de horizon voor ieder bedrijf. Maar voor middelgrote bedrijven is het in veel gevallen nog steeds een 'ver-van-mijn-bed-show'. Zij hebben namelijk geen data scientists in dienst en hebben geen dure BI-tools ter beschikking. Waar lopen middelgrote bedrijven tegenaan? Hoe dicht je de kloof met enterprises die wel volledig datagedreven werken? Dat lees je hier.

Lees verder

Telecommunicatie :  Zo word je een datagedreven organisatie

Data driven marketing, de ultieme customer journey en processen efficiënter maken met machine learning; deze trends zullen de komende jaren een steeds grotere rol spelen binnen organisaties. De basis van dit alles is data. Maar hoe zet je data in om klantvriendelijker en succesvoller te worden? Hoe ziet de weg naar datagedreven werken eruit? Dat lees je hier!

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.