Welk data warehouse platform past bij jouw analytics behoefte?

De voor- en nadelen van verschillende platformen

De voor- en nadelen van verschillende platformen

Het analyseren van data moet aan steeds meer voorwaarden voldoen. Waar het vroeger voldoende was om het verkeer op de website te meten, willen organisaties nu de mogelijkheid hebben om aan de hand van data het hele bedrijfsproces te verbeteren. Deze data komen vaak van verschillende bronnen, wat het analyseren niet gemakkelijker maakt. Wist je dat organisaties gemiddeld 33 bronnen gebruiken voor analyse? Dit kan data zijn vanuit jouw datacentrum maar ook data die in de cloud wordt gegenereerd door bijvoorbeeld IoT-sensoren. In deze whitepaper lees je hoe je deze bronnen kan samenvoegen binnen een data warehouse platform. Op deze manier kun je optimaal gebruikmaken van alle beschikbare data.

Kiezen van een platform

Een van de belangrijkste onderdelen bij het kiezen van een data warehouse platform is de manier waarop de data van jouw organisatie is opgeslagen. Bevindt al jouw data zich in de cloud of juist on-premise? Of staan ze verspreid op allerlei platformen? Dit zijn allemaal punten om rekening mee te houden als je kiest voor een data warehouse platform.

Voor- en nadelen

Bij het kiezen van een data warehouse platform is het belangrijk om te kijken naar de voor-en nadelen van elk platform. Afhankelijk hiervan kan jij gemakkelijker een keuze maken. Hieronder zetten we een aantal platformen en hun belangrijkste voordeel op een rij.

  1. Cloud-based platform: makkelijk schaalbaar en snel in te zetten
  2. Geïntegreerde analytics oplossing: geeft de flexibiliteit van de cloud, maar dan in jouw eigen datacentrum
  3. On-premise platform: handig als je jouw data niet makkelijk kan verplaatsen
  4. Hybride omgeving: laat jouw verschillende platformen met elkaar communiceren.

Wil jij weten welk data warehouse platform bij jouw organisatie past? In deze whitepaper lees je de voor- en nadelen van de verschillende data warehouse platformen, waardoor jij gemakkelijker een keuze kan maken.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom IT BeheerTelecommunicatie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

IT Beheer :  In 7 stappen de juiste digitale devices op school

Elke school wil modern en goed onderwijs leveren. Een van de ingrediënten daarvan is een device dat past bij de leerlingen, docenten en het type onderwijs. Waar moeten deze apparaten precies aan voldoen? Hoe informeer je de ouders en zorg je dat ze betrokken zijn en blijven bij dit proces? Dit zijn vragen waar je in dit handboek de antwoorden op krijgt.

Lees verder

IT Beheer :  In 8 stappen cybersecurity valkuilen herkennen en aanpakken

Je wil uiteraard niet dat jouw onderneming het slachtoffer wordt van een cyberaanval. Toch tonen cijfers aan dat het mkb te weinig aandacht besteedt aan het beveiligen van hun IT-infrastructuur en daardoor nog te vaak het slachtoffer zijn van cyberaanvallen en datalekken. Deze whitepaper zet de valkuilen voor jouw organisatie op een rij en vertelt hoe je deze aanpakt.

Lees verder

Telecommunicatie :  10 belangrijke intranet-trends voor de maakindustrie

Veel mensen kennen intranet van vroeger als een tool die niemand ooit gebruikte. Het nieuwe intranet is juist een plek waar collega’s met elkaar kunnen samenwerken en tools, kennis en nieuws met elkaar kunnen delen! Daarnaast haalt intranet meer rendement uit het productieproces én de supply chain. Hoe gaat u intranet inzetten? Deze whitepaper gaat dieper in op 10 intranet-trends in de maakindustrie.

Lees verder

Telecommunicatie :  Datavisualisatie: het wat, waarom en hoe?

Big data en Internet of Things. Dit zijn termen die de laatste jaren steeds vaker voorkomen binnen organisaties omdat data steeds belangrijker is geworden. De hoeveelheid data blijft ook alleen maar groeien en daardoor wordt het lastig om de relevante en bruikbare data eruit te filteren. Lees snel verder om erachter te komen hoe datavisualisatie hier in kan helpen.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.