webMethods Insight for webMethods Integration Server

Meer controle met webMethods Insight

Meer controle met webMethods Insight

IT organisaties die toegang hebben tot webMethods Integration Server hebben toegang tot de meest complete integratie infrastructuur die in de markt beschikbaar is. Vandaag de dag kunnen webMethods Integration Server gebruikers meer controle krijgen over de ongelijksoortige IT omgeving door gebruik te maken van webMethods Insight.

WebMethods Insight is een zakelijke transactie management tool die realtime inzicht biedt in iedere zakelijke transactie over elk systeem en applicatie die de webMethods Integration Server raakt.

In deze whitepaper worden de volgende zaken uiteengezet:

  • Hoe webMethods Insight zich richt op de belangrijkste uitdagingen bij het runnen van een integratie-infrastructuur
  • De mogelijkheden en voordelen die webMethods Insight biedt voor integratie teams en eigenaren van zakelijke applicaties
  • Hoe webMethods Insight Server en webMethods Integration Server samenwerken om inzicht te krijgen in de ongelijksoortige IT omgeving
  • Hoe de architectuur van webMethods Insight een goede performance en security ervaring levert

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom IT ArchitectuurICT dienstverleners bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

IT Architectuur :  Eenvoudig en snel IT Resilience bereiken

Downtime of dataverlies kan grote gevolgen hebben en is vandaag de dag eigenlijk ook ondenkbaar. Dit betekent dat uw bedrijfssystemen niet meer dan een paar minuten offline mogen zijn en dataverlies moet beperkt blijven tot enkele seconden. Hierdoor kijken veel organisaties niet meer naar oplossingen op het gebied van backup of disaster recovery, maar naar IT Resilience oplossingen Aan de hand van ons gedetailleerd overzicht kunt u IT Resilience bereiken binnen een hybrid cloudinfrastructuur.

Lees verder

ICT dienstverleners :  Tal van redenen waarom CRM bij u wel slaagt!

Uit persberichten komt naar voren dat vele CRM projecten mislukken. Enige bijstelling is wel op zijn plaats, niet alle projecten mislukken, maar voldoen niet aan de hooggespannen verwachting. CRM is slechts een van de methoden om klanten te werven en te binden. In deze whitepaper worden handvatten aangereikt om CRM een goede kans van slagen te geven.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.