Webinar Enterprise Risicomanagement

Enterprise Risicomanagement (ERM) uiteengezet

Enterprise Risicomanagement (ERM) uiteengezet

Risicomanagement is voor iedere organisatie noodzaak geworden. Met risicomanagement worden schade en risico’s voorkomen. Daarnaast worden de kosten van gebrekkige beheersing beperkt. Veel organisaties gebruiken op dit moment een reactieve benadering terwijl een proactieve benadering noodzakelijk is.

Bij risicoanalyse is er sprake van twee benaderingen:

  • Retrospecfief
    Bij retrospectief wordt teruggekeken naar een ongewenste gebeurtenis in de organisatie die heeft plaatsgevonden.
  • Prospectief
    Bij prospectief wordt vooruitgekeken naar het voorkomen van risico’s. De schade wordt met Prospectief risicomanagement zoveel mogelijk beperkt.

Bij organisaties is een duidelijke ontwikkeling te zien. Vaak wordt eerst een Retrospecitieve incidentanalyse uitgevoerd omdat er een incident heeft plaatsgevonden. Vervolgens gaat men op procesniveau analyseren middels het prospectieve risicoanalyse. Daarna wordt vaak ingezien dat het belangrijk is om de organisatiebrede doelstellingen als uitgangspunt te nemen. Een uitstekend systeem is dan Enterprise Risicomanagement.

Bekijk gratis en vrijblijvend het webinar Enterprise Risicomanagement (ERM). In dit webinar worden het doel, het proces, en de randvoorwaarden van Enterprise Risicomanagement (ERM) behandeld. Daarnaast worden de risicodomeinen behandeld.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom Zorg bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Zorg :  Data Management, de missende schakel in IoT

Hoe kun je zinvol aan de slag met de tsunami van gegevens die door IoT-apparaten gegenereerd wordt? Hoe moet u uw datamanagement- systemen ontwerpen om gegevens om te zetten in waarde? De schaal en scope van de data die gepaard gaat met IoT vraagt om een nieuwe aanpak. Hierbij wordt geavanceerd gegevensbeheer gecombineerd met de integratie van nieuwe IoT-technologie met meer traditionele systemen in een hybride infrastructuur.

Lees verder

Zorg :  Kwaliteit verbeteren door bedrijfsprocessen te optimaliseren

Als processen goed zijn beschreven en worden gehandhaafd vormen ze het fundament voor een goed bedrijfsresultaat. In het geval van Zorgstroom betekent het de beste zorg. Omdat deze Zeeuwse zorgorganisatie zijn processen zo goed op orde heeft, haalde het als een van de eerste zorginstellingen in Europa en Nederland het kwaliteitscertificaat ISO 9001:2015. Hoe ze dat lukte leest u in dit interessante referentieverhaal.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.