Wat zijn de voordelen van mobiel printen?

Mobiel printen: Alles over printen daar waar jij wilt

Mobiel printen: Alles over printen daar waar jij wilt

U bent onderweg naar een klant voor een presentatie. Kijkt in uw tas. Ai! Het voorstel vergeten. Zou het dan niet handig zijn om direct via uw smartphone het voorstel uit te printen? De technologische mogelijkheden zijn er, maar wat zijn de mogelijkheden voor de organisatie?

Om te bepalen of mobiel printen interessant is voor de organisatie, is het goed om een duidelijke definitie te hebben. Mobiel printen is:

 • Overal vanaf elke locatie printen
 • Op een willekeurige printer (dichtbij of juist ver weg)
 • Vanaf alle digitale apparaten (smartphone, tablet, laptop of pc)
 • Makkelijk, snel en veilig!

4 mogelijkheden om (mobiel) te printen
Er zijn vier verschillende mogelijkheden om te printen. Opties 2, 3 en 4 gaan specifiek in op mobiel printen. Verder zijn alle opties eenvoudig te combineren.

 1. Via een geïnstalleerde printerdriver op je computer

Op de oude manier vanaf een desktop pc en laptop.

 1. Via e-mail

Printen door documenten als bijlage in een e-mail te versturen naar een gekozen printer.

 1. Via een website

Printen via een website van de aanbieder, te bereiken via de webbrowser.

 1. Via een app

Afdrukken vanaf een smartphone of tablet kan ook via een speciale print app.

Lees meer over de vier bovenstaande printopties in de volledige whitepaper.

Voordelen van mobiel printen
Werken doen we tegenwoordig overal, maar even iets snel afdrukken met een smartphone kan nog lang niet overal. Steeds meer bedrijven gaan over op mobiel printen. Waarom? Hieronder vijf voordelen:

 1. Grotere mobiliteit
 2. Efficiëntere organisatie
 3. Kostenbesparing
 4. Betere service voor partners
 5. Minder printzorgen

Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper waarin meer staat beschreven over het mogelijk maken van mobiel printen in de organisatie.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom HNW TrendsMobiliteit bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

HNW Trends :  Virtuele werkplek in gebruik nemen: 3 succesfactoren

Een virtuele werkplek in gebruik nemen kan uw organisatie veel opleveren. Om te zorgen dat medewerkers hier ook echt mee aan de slag gaan, moet de innovatie wel op de juiste manier worden doorgevoerd. Deze moet inspelen op een bestaand probleem of behoefte in de organisatie en meerwaarde bieden ten opzichte van de huidige werkmethode.

Lees verder

HNW Trends :  Enterprise Collaboration Playbook

Bij de meeste bedrijven is social Collaboration niet meer weg te denken. Hierbij is het wel belangrijk om vooruit te blijven denken. Effectief communiceren en samenwerken en innoveren op nieuwe gebieden. Hiermee ontstaat een nieuwe organisatiecultuur, waarbij bedrijven snel kunnen reageren en de concurrent voor blijven. Lees in dit uitgebreide playbook alle stappen die belangrijk zijn bij een social enterprise.

Lees verder

Mobiliteit :  Voor iedereen een veilige mobiele werkplek

Iedere organisatie wil zijn firstline medewerkers een veilige mobiele werkplek bieden. Hoe combineer je de verschillende wensen van de diverse medewerkers in één toestel en hoe zorg je ervoor dat medewerkers waar dan ook veilig toegang hebben tot bedrijfsgegevens? Zorg voor een oplossing die veelzijdig is en medewerkers efficiënt laat werken. Lees hier hoe Microsoft hierin kan helpen.

Lees verder

Mobiliteit :  In 4 stappen naar een moderne werkplek

Welke organisatie wil nou niet winstgevender zijn omdat collega’s perfect worden gefaciliteerd? Daarvoor zullen veel organisaties wel hun werkplekken opnieuw voor moeten inrichten. Moeilijk? Helemaal niet met de whitepaper In vier stappen naar de moderne werkplek. Hierin leest u wat een moderne werkplek is en hoe u deze op een succesvolle manier laat aansluiten op de wensen van de medewerkers.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.