Wat zijn de voordelen van Big data voor MKB bedrijven?

Re-energising your business with big data

Re-energising your business with big data

Voor veel organisaties is big data momenteel een belangrijk onderwerp. Maar wat is Big data eigenlijk en waarom is het voor kleine en middelgrote bedrijven ook interessant? Big data gaat zowel over de snelheid waarin we de data maken, als de omvang van de informatie. Wat voorheen 20000 jaar koste, kost ons momenteel maar twee dagen. Deze snelheid zal in de komende twee jaar verdrievoudigen. Big data is: het oogsten, analyseren en exploiteren van toegankelijke informatie. Dit heeft als doel: het verbeteren van de zakelijke successen.

Slechts 10 tot 15% van de organisaties maakt nog maar gebruik van de big data die ze beschikbaar hebben, komt uit onderzoek van onderzoeksbureau Gartner naar voren. Bedrijven die er wel gebruik van maken presteren beter en hebben 20% voordeel op de concurrent.

Wat zijn de big data uitdagingen voor het MKB?
Het is niet goed in te schatten hoe groot de big data trend uiteindelijk zal worden. Bedrijven zullen big data steeds meer gaan inzetten voor administratie, logistiek en supply chain om doelgerichter te werken. Daarnaast zal de groei afhankelijk zijn van de ontwikkelingen in het internet. Steeds meer bedrijven communiceren al met klanten via social media en verzamelen data via smartphones.

Kortom: Ook MKB bedrijven moeten mee gaan in de big data trend. Hoe kunt u dit het beste aanpakken? Zorg dat de systemen in het bedrijf de data zowel verzamelen als toegankelijk maken. De meest recente versies van ERP-software zijn niet alleen ontwikkelt om data toegankelijker te maken, maar leveren ook de belangrijkste data naar uw desktop. Door het gebruik van dashboards en waarschuwingen op de dag van het scannen, is het zeker ook lucratief voor een kleine ondernemer.

Download de whitepaper
Wilt u meer te weten komen over de opkomst van big data voor kleine en middelgrote bedrijven? Download geheel vrijblijvend de whitepaper ‘re-energising your business with big data’. De whitepaper gaat ook nog verder in op het gebruik van Microsoft Dynamics NAV 2013 en het gebruik van Office 365.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom Telecommunicatie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Telecommunicatie :  Big data: zet data om in geld

Strengere wetgeving, keiharde concurrentie en hoge klanteisen zorgden ervoor dat de financiële sector hun winst zag slinken. Gelukkig groeit het besef dat data goud waard is en gaan banken op zoek naar manieren om hun data om te zetten in winst. Big data is de toekomst. Lees in deze whitepaper hoe een bank succesvol transformeert naar een datagedreven organisatie.

Lees verder

Telecommunicatie :  10 belangrijke intranet-trends voor de maakindustrie

Veel mensen kennen intranet van vroeger als een tool die niemand ooit gebruikte. Het nieuwe intranet is juist een plek waar collega’s met elkaar kunnen samenwerken en tools, kennis en nieuws met elkaar kunnen delen! Daarnaast haalt intranet meer rendement uit het productieproces én de supply chain. Hoe gaat u intranet inzetten? Deze whitepaper gaat dieper in op 10 intranet-trends in de maakindustrie.

Lees verder

Partner

Prodware

Prodware werkt als allround Microsoft partner al vele jaren samen met haar klanten voor verbetering van hun bedrijfsprocessen (met ERP-software), vergroting van klantbinding (met CRM-software) en verhoging van productiviteit (met o.a. Power BI en Office 365). Dit zowel on-premise als in de cloud.

Profiel Prodware ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.