Wat zeggen klanten over uw organisatie op social media?

De toegevoegde waarde van Microsoft Social Listening voor CRM

De toegevoegde waarde van Microsoft Social Listening voor CRM

Ook social netwerk sites zoals Twitter en Facebook maken tegenwoordig een deel uit van de organisatie. Er is ook een groei te bespeuren in relatie tot verkoop, marketing en serviceverlening. Klanten kunnen nog sneller hun ‘ongezouten’ mening delen met de rest van de wereld. Als organisatie is het goed om hiervan op de hoogte te zijn. Wat zeggen mensen over uw organisatie en hoe snel kunt u reageren op deze berichten? En als laatste: kunt u aan de behoeften van de klant blijven voldoen? Deze whitepaper beschrijft welke rol Social Listening kan spelen bij het voldoen aan de eerder gestelde vragen.

SocialListeningWat kan Social Listening voor CRM betekenen?
De naam verraad het al een beetje: luisteren naar social media. Social Listening voor CRM registreert alle acties van Twitter, Facebook, YouTube en blogs in CRM. Dit gaat aan de hand van zelfgedefinieerde criteria  en wordt gedefinieerd op basis van keywords. Vervolgens kan de verzamelde data worden geanalyseerd met de bijgeleverde grafieken. Er zijn twee manieren om deze grafieken in Dynamics CRM te bekijken, namelijk: een dashboard of een account, contact of concurrent scherm. Voor een succesvolle implementatie van Social CRM is het belangrijk om te bepalen waar in de service-, marketing- en verkoopprocessen social media van toegevoegde waarde is voor zowel het bedrijf als de klanten. Zitten klanten hier eigenlijk wel op ons te wachten? Lees meer over Social Listening voor CRM in de volledige whitepaper.

Download de whitepaper
Veel organisaties zijn overtuigd van de waarde van social media, maar hoe meet je deze waarde? Download de volledige whitepaper met hierin de verschillende metingen die u kunt doen om deze waarde te definiëren. Daarnaast gaat de whitepaper dieper in op Social Listening met Dynamics CRM en komen er diverse voorbeelden uit de praktijk naar voren.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Online Marketing bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Online Marketing :  7 keer meer succes bij linkbuilding

De eerste positie in de Google-zoekresultaten is de heilige graal voor marketeers. Linkbuilding op je website helpt je op weg, maar een fout is snel gemaakt waardoor je juist keldert. Deze whitepaper zet 7 inzichten uit de praktijk op een rij waardoor je direct met backlinks aan de slag kunt. Zo ben jij op weg naar de felbegeerde nummer één-positie.

Lees verder

Online Marketing :  2 marketing trends die je niet mag missen

De hoeveelheden data die organisaties ter beschikking hebben zijn enorm. De uitdaging voor marketeers is deze ruwe data omzetten in waardevolle informatie. Hoe pak je dat aan? Hoe verenig je IT met marketing zodat je de klantreis kunt optimaliseren? Deze whitepaper verdiept 2 marketing trends die jouw organisatie helpen bij het effectief inzetten van nieuwe technologie.

Lees verder

Partner

Prodware

Prodware werkt als allround Microsoft partner al vele jaren samen met haar klanten voor verbetering van hun bedrijfsprocessen (met ERP-software), vergroting van klantbinding (met CRM-software) en verhoging van productiviteit (met o.a. Power BI en Office 365). Dit zowel on-premise als in de cloud.

Profiel Prodware ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.