Wat kunnen bedrijven leren van Eindhoven?

Hoe een stad zonder identiteit het schoolvoorbeeld werd

Hoe een stad zonder identiteit het schoolvoorbeeld werd

Eindhoven de gekste! Dat was echter niet altijd het geval. Jarenlang was Eindhoven de stad in het zuiden die we associeerden met Philips, maar begin 2010 vond men dat het tijd was voor vernieuwing. Hoe kunnen we Eindhoven weer op de kaart zetten? Kunnen we de stad positioneren als creatieve innovator en zo een leidende positie nemen in Europa? Om dit te realiseren was een rebranding van de stad nodig. En of dat is gelukt! Inmiddels is Eindhoven uitgegroeid tot schoolvoorbeeld van succesvolle branding.

In de voetsporen van Eindhoven op zoek naar jouw merkstrategie

Wanneer je start met het neerzetten van een sterk merk, begin je altijd bij het in kaart brengen van het DNA van de organisatie. Wat voor bedrijf ben je, waar sta je voor en hoe draag je dat uit naar de buitenwereld? Dit vormt de basis waarop jij verder bouwt met je merkstrategie. Zie het als het bouwen van een huis. Je start met het leggen van een fundament en bouwt hierop verder. Een handig hulpmiddel is dan ook het Communicatiehuis. Het Communicatiehuis zijn de stappen die je als onderneming volgt om sterke branding te realiseren.

Stappen richting een sterk merk

Zoals gezegd begint een sterk merk altijd bij het fundament, de kernwaarden van de organisatie. Wil je weten wat deze zijn, dan moet je helemaal in de organisatie duiken. Wat is de bedrijfscultuur, waar zijn mensen trots op en waarom verkiezen klanten jou boven de concurrent. Van hieruit kan je verder met het opstellen van een missie en visie en stel je doelstellingen op. Dit zijn de eerste stappen, maar dan ben je er natuurlijk nog niet.

Vervolgstappen en praktische voorbeelden

Wat zijn de vervolgstappen om uiteindelijk een sterk merk en merkconsistentie te bereiken? Welke concrete voorbeelden kunnen mijn bedrijf helpen? Download deze praktische whitepaper en ontdek aan de hand van voorbeelden zoals Coolblue, de stad Eindhoven en KLM hoe je branding succesvol aanpakt!

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom StategieMarketing & Sales bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Stategie :  Outsourcing van softwareprojecten: yay of nay

Het outsourcen van de ontwikkeling van software is in de meeste gevallen een economische overweging. De kennis is in het buitenland aanwezig en de kosten zijn voor bedrijven nog steeds te behappen. Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn, de weg naar een succesvolle samenwerking is bezaaid met hindernissen. Met de 6 stappen uit deze whitepaper werk jij aan succesvolle outsourcing.

Lees verder

Marketing & Sales :  Op zoek naar de juiste marketing automation oplossing?

Marketing automation zorgt ervoor dat leads in verschillende fases van de buyer’s journey beter worden begeleid en dat levert natuurlijk meer business op. Wil je graag aan de slag met marketing automation maar weet je niet goed hoe je voor de juiste oplossing kiest? En wat mag je verwachten van een goede marketing automation tool? Je leest het in deze whitepaper.

Lees verder

Marketing & Sales :  2 marketing trends die je niet mag missen

De hoeveelheden data die organisaties ter beschikking hebben zijn enorm. De uitdaging voor marketeers is deze ruwe data omzetten in waardevolle informatie. Hoe pak je dat aan? Hoe verenig je IT met marketing zodat je de klantreis kunt optimaliseren? Deze whitepaper verdiept 2 marketing trends die jouw organisatie helpen bij het effectief inzetten van nieuwe technologie.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.