Wat is VDI?

Virtuele desktop verovert overheid

Virtuele desktop verovert overheid

Overheidsorganisaties, zeker de kleinere, kampen met dezelfde IT-problemen als het bedrijfsleven: de budgetten krimpen, terwijl de eisen steeds hoger worden en de tijd schaarser. Ambtenaren willen altijd en overal op de systemen kunnen inloggen, maar dit moet natuurlijk wel veilig gebeuren. Uit onderzoek blijkt dat Amerikaanse ambtenaren het gevoel hebben achter te lopen op de ontwikkelingen. Een virtuele desktop infrastructuur (VDI) op basis van een hyper-converged infrastructure is een mogelijke oplossing.

Wat is VDI?

Voor grotere overheidsorganisaties was een virtuele desktop infrastructuur (VDI) vaak al de oplossing voor deze problemen. Terwijl alles bij traditionele pc’s op de lokale machine gebeurt, draait een VDI-oplossing gecentraliseerd in een datacentrum. Op die manier kunnen gebruikers een persoonlijke desktopsessie starten, terwijl de data en applicaties op één plek blijven staan in het datacentrum.

Wat is hyper-converged infrastructure?

Een VDI is tegenwoordig ook voor kleinere (overheids)organisaties betaalbaar door de opkomst van hyper-converged infrastructure (HCI). Dat is een nieuw type converged infrastructure met een software-defined architectuur waarin alles gevirtualiseerd is. Computing, storage en netwerkfuncties zijn ontkoppeld van de onderliggende infrastructuur en draaien op een gemeenschappelijke set van fysieke middelen.

Voordelen hyper-converged infrastructure

Kleinere organisaties halen veel voordelen uit hyper-converged infrastructure. Hardware-upgrades zijn namelijk niet langer noodzakelijk en er kan flexibeler en goedkoper worden op- en afgeschaald. Daarnaast is het beheer een stuk eenvoudiger en kunnen ook managers zonder technische achtergrond snel duizenden virtuele machines opzetten.

Waarom deze download?

In deze solution brief wordt uitgelegd hoe uw organisatie flexibeler kan groeien tegen lagere kosten door gebruik te maken van VDI en hyper-converged infrastructure. Mogelijk dat dit document ook u en uw organisatie op ideeën brengt hoe u zuiniger en efficiënter kunt werken.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.