Wat is een DMS?

6 redenen om naar een DMS in SharePoint Online te gaan

6 redenen om naar een DMS in SharePoint Online te gaan

Zowel privé als op het werk krijgen we steeds meer informatie te verwerken. Veel organisaties proberen dit zo logisch mogelijk aan te bieden per doelgroep van medewerkers. Vaak gebruiken zij daarbij lokale netwerkschrijven oftewel: fileshares. Daar staat soms zóveel op dat medewerkers door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast is het lastig om documenten terug te vinden. Een documentmanagementsysteem (DMS) in SharePoint Online kan het hoofd bieden aan deze uitdagingen. Maar wat is een DMS eigenlijk?

Wat is een DMS?

Een DMS is een manier om documenten en files op een logische manier te bewaren en organiseren. Files zijn gemakkelijk terug te vinden aan de hand van bepaalde beschrijvende kenmerken die zijn toegevoegd. Bijvoorbeeld door te zoeken op titel, datum of de naam van degene die het document heeft aangemaakt, kunnen alle medewerkers snel bij de juiste file.

3 voordelen van een DMS voor uw organisatie

Met de overstap naar deze nieuwe manier van efficiënte fileopslag profiteert uw organisatie onder andere van:

  1. Eenvoudig terugvinden van documenten
  2. Eén up-to-date versie van  het bewaarde document
  3. Overal, op elk device en iedere browser toegankelijk

Benieuwd naar nog meer redenen om te kiezen voor een DMS? Deze worden uitgebreid toegelicht in de whitepaper 6 Redenen om van een fileshare naar DMS in SharePoint Online te gaan.

Makkelijk én veilig thuiswerken

In organisaties die gebruikmaken van een lokale netwerkschijf, is werken op afstand niet makkelijk. Er moet via Citrix of Remote Desktop verbinding worden gemaakt met de server. Omdat dit zo omslachtig is, zoeken medewerkers vaak zelf naar oplossingen om dit te omzeilen – met allerlei veiligheidsrisico’s tot gevolg. Een DMS in SharePoint Online dat web-based draait in de beveiligde Microsoft cloudomgeving, maakt gemakkelijk en veilig thuiswerken realiteit.

Nog 5 redenen waarom u niet zonder DMS in SharePoint Online kunt, leest u in deze whitepaper. Download deze direct en zet de eerste stap op weg naar een handig DMS.

tag icon

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Download artikel

Wat is een DMS?

 

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.